$10 Juta Paxos Stablecoins Dicetak Semalaman Berikutan Kes Tether

256

Lebih daripada 10 juta stabilcoins Standard Paxos dicetak dalam masa 18 jam selepas tuduhan besar New York Attorney General mengenai penerbit Tether.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Chad Cascarilla, Ketua Pegawai Eksekutif Paxos, yang mengeluarkan token Standard Paxos, berkata syarikat itu menyaksikan peningkatan dalam permintaan semalaman.

“Terdapat banyak penipisan yang berlaku semalam dan sepanjang hari,” kata Cascarilla . “Saya fikir itu sudah pasti fungsi berita itu kerana PAX mula berdagang pada premium yang sangat signifikan kepada Tether dan dolar.”

Beliau menyifatkan kelakuan ini kerana untuk meningkatkan permintaan terhadap firma beliau, sambil menambah:

“Kami tidak pra-mint PAX, jumlah PAX naik atau turun berdasarkan permintaan pasaran untuk dolar Paxos … sehingga kenaikan pasti berkaitan dengan permintaan pasaran dan saya harus menganggapnya kerana berita Tether. “

Khususnya, 13,737,199.87 PAX baru dicipta dan 3,354,741.74 ditebus, peningkatan bersih sebanyak 10 juta, menurut data blokchain. Kebanyakan terbitan baru (13,158,288.4) dicetak selepas berita Tether keluar sekitar pukul 17:00 UTC, dalam empat transaksi ini.

Satu lagi duit syiling yang dikawal selia, USD Dolar yang dikeluarkan oleh Konsortium Circle dan Coinbase, juga menyaksikan peningkatan permintaan setelah berita itu keluar, dengan 82767,917.27 token baru yang dicetak.

NYAG mendakwa bahawa pertukaran kripto Bitfinex telah kehilangan $ 850 juta dan dana korporat kepada pemproses pembayaran, membuatkan kekurangan itu dengan meminjam rizab dari Tether.

Tether mendakwa bahawa hampir 3 bilion pasaran dalam edaran disokong 1-ke-1 oleh A.S. A $. Tetapi berita Khamis membangkitkan semula persoalan lama mengenai sama ada Tether memang mempunyai hampir $ 3 bilion pegangan.

Sesungguhnya, menurut TokenAnalyst.io, stabilcoins yang tidak dinamakan tether telah melihat kenaikan jumlah besar-besaran dalam tempoh 24 jam yang lalu, dengan perdagangan majoriti pada premium juga.

USDCoin, dolar Gemini, TrueUSD, DAI dan Pax semuanya telah melihat harga mereka meningkat di atas dolar apabila Tether jatuh ke $ 0.99.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!