12 Fakta Mengenai Hard Fork BitcoinCash (BCH) Yang Perlu Anda Tahu!

113

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

12 Fakta Mengenai Hard Fork BitcoinCash (BCH)

1. Ia tidak mempunyai Impak pada BCH Holdings
Sekiranya anda tidak mempersiapkannya, anda tidak akan kehilangan BCH. Crypto anda tidak akan meninggalkan dompet anda ataupun hilang. Walau bagaimanapun, ia boleh mempengaruhi harga BCH.

2. BCH anda Boleh Double
Apabila terdapat hardfork yang sukar, BCH akan berpecah menjadi dua. Oleh itu, anda akan mempunyai sebanyak Bitcoin SV sebagai jumlah BCH yang anda miliki.

3. Anda Tidak Dapat Terima BCHSV secara automatik
Hardfork bukan jaminan bahawa semua orang akan mendapati BCHSV mereka di dalam dompet mereka. Jika BCH anda berada dalam dompet, pastikan anda mempunyai kunci persendirian untuk dapat mengakses crypto di kedua-dua rangkaian. Selain itu, pastikan pertukaran yang anda gunakan menyokong hardfork.

4. Lima Pertukaran Utama Menyokong Fork Hard
Sekiranya anda menggunakan Binance, Coinbase Pro, Bitcoin.com, Coinbase, atau Coindelta, anda akan mendapati BCHSV di sana apabila hardfork berlaku. Seperti yang dijelaskan dalam artikel sebelum ini 7 Exchanger Pertukaran yang support hardfork BCH.

5. Ini bukan hanya BCH Fork
Pada 2017, BCH telah diwujudkan dari fork BTC. Ini disebabkan ketidaksetujuan mengenai cara menukar rangkaian untuk menurunkan yuran dan meningkatkan kelajuan transaksi.

6. BCH Mempunyai Hard Fork Setiap Enam Bulan
BCH yang dibangunkan merancang untuk mempunyai hardfork setiap enam bulan. Tidak semua hardfork timbul daripada pertikaian. Sebagai contoh, Monero juga mempunyai hardfork tetapi crypto baru tidak dibuat. Kripto baru hanya dibuat apabila sesetengah membuat keputusan untuk mengamalkan kriptografi baru yang terlalu berbeza dari asalnya.

7. The Fork Arose disebabkan oleh Ketidaksamaan
Satu kripto baru hanya muncul jika komuniti tidak bersetuju. Oleh itu, dua kumpulan tidak banyak bersetuju bahawa ia menyebabkan hardfork dan penciptaan crypto baru.

8. Terdapat Punca Bahagian Utama untuk berlaku Hardfork
Bitcoin ABC dan nChain adalah dua kumpulan utama yang menyebabkan penciptaan syiling baru. NChain tidak menyokong peningkatan Bitcoin ABC, mereka mahu pelaksanaan Satoshi Vision.

9. Komuniti yang berpecah pendapat
Terdapat lebih daripada dua puak dalam pertikaian ini. Namun beberapa pemaju utama seperti Andrew Stone tidak mahu melihat perpecahan.

10. Harga BCH telah melonjak naik
Sejak pecahan itu dikhabarkan, harga BCH telah meningkat. Lonjakan harga adalah sebanyak 44% setakat ini dalam sekitar harga $ 610. Ia mungkin akan meningkat lebih tinggi apabila hardfrok semakin dekat.

11. Pembekuan Perdagangan pada BCH Diharapkan
Exchanger Pertukaran tidak akan membenarkan deposit atau penarikan balik BCH sebelum hardfork. Akan ada pembekuan transaksi selama kira-kira 90 minit.

12. Tarikh untuk Hard Fork ditetapkan
Hard Fork dijangka bermula sekitar pukul 11.20 pagi EST pada 15 November 2018.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!