160 Juta Token USDT dicetak semasa kenaikan Bitcoin $9000

31

Ketika Bitcoin melonjak $ 8,000 dan memulakan kenaikannya menjadi $ 9,000, Tether Treasury memperoleh lebih dari 160 juta token baru. Dengan Bitcoin (BTC) meningkat mendadak lebih dari $ 9,000 pada waktu akhbar – stablecoin Tether (USDT) yang disokong oleh dolar AS sedang meningkat.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Whalebot Alerts telah melaporkan bahawa Tether mengeluarkan lebih dari 160 juta syiling baru dalam 24 jam terakhir hanya dalam dua transaksi. $ 60 juta pertama dicetak ketika Bitcoin bernilai lebih dari $ 8,000. Transaksi kedua berjumlah $ 100 juta USDT dikeluarkan sebelum kenaikan BTC melebihi $ 8,500.

Pada masa yang sama, terdapat pergerakan USDT yang signifikan dari Whale Alert antara Binance dan OKEx. Hanya dalam waktu kurang dari 12 jam, 91 juta token dipindahkan dari dompet yang tidak diketahui ke dua bursa, dengan sebahagian besar – $ 85 juta untuk dua transaksi – pergi ke Binance.

Hanya 22 juta USDT dipindahkan dari Perbendaharaan Tether.

Stablecoin tanpa kestabilan
Perbendaharaan Tether telah menjadi seperti orang gila sejak penubuhannya, dengan jumlah aset USD hampir $ 7.8 bilion. Walaupun banyak yang mengesyaki penerbitan token syarikat yang nampaknya tidak begitu baik – lebih dari satu bilion pada bulan lalu sahaja – mungkin telah menaikkan harga crypto yang lain.

Walau bagaimanapun, USDT masih terperosok dalam kontroversi, dengan beberapa berpendapat bahawa ia tidak boleh ditangguhkan dalam jangka masa yang lama. Stigma mungkin disebabkan sebahagiannya oleh kes pengadilan 2019 di mana ia mendapati token hanya dapat disokong 74% dengan mata wang fiat, dan bukannya nisbah hampir 1: 1 yang disiratkan oleh stablecoin.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!