17% Pendapatan Pelombong Berasal Daripada Yuran Transaksi BTC

76

Dengan potongan blok yang dibelah dua, pelombong bergantung pada kos transaksi Bitcoin (BTC) untuk mengekalkan diri mereka ke tahap yang jauh lebih besar.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Pelombong kehilangan 61% pendapatan mereka
10 Mei, pelombong memperoleh 2188 BTC, 12 Mei, jumlah ini jatuh ke 852 BTC – penurunan 61%. Pemotongan separuh blok memaksa beberapa pelombong keluar dari rangkaian, mengurangkan hashrate rangkaian. Ini seterusnya menyebabkan peningkatan dalam selang blok, yang bermaksud bahawa blok yang diproses lebih sedikit dalam satu masa, mengurangkan jumlah ganjaran blok yang tersedia untuk pelombong.

Keuntungan pelombong dari yuran transaksi


Satu-satunya penjimatan bagi pelombong adalah bahawa kesesakan rangkaian telah menyebabkan kenaikan mendadak dalam kos yuran transaksi – dari $ 0.62 pada akhir April hingga $ 5.21 pada 15 Mei. Pada masa ini, akibat dinamik ini, yuran transaksi merangkumi 17 % pendapatan pelombong. Ini adalah bahagian tertinggi sejak Januari 2018.

Yuran Transaksi Bitcoin. Sumber: blockchain.com

Pendapatan pelombong dalam mata wang USD telah menurun dari $ 19.25 juta pada 9 Mei kepada $ 7.82 juta pada 12 Mei; penurunan sebanyak 62%. Penyesuaian kesukaran seterusnya akan berlaku dalam tiga hari. Walau bagaimanapun, pengiraan langsung meramalkan kesukaran kerana hashrate meningkat dengan ketara sebelum halving.

Pendapatan Pelombong. Sumber: blockchain.com

Ada kemungkinan bahawa apabila Bitcoin matang dan setiap bahagian baru mengurangkan lagi ganjaran blok sehingga akhirnya, tidak ada lagi Bitcoin baru, sehingga pelombong perlu lebih bergantung pada bayaran transaksi. Walau bagaimanapun, bayaran yang lebih tinggi akan menjadikan rangkaian kurang menarik bagi pengguna.

Secara paradoks, banyak orang dalam industri perlombongan percaya bahawa penurunan hashrate adalah tanda kenaikkan harga Bitcoin kerana akan membuat pelombong yang tinggal lebih menguntungkan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!