Pedagang Teratas menjangkakan Harga Bitcoin akan mencecah $ 15K pada Q3 2020

22

Selepas Harga Bitcoin sudah mencecah paras $10,000 USD, Ramalan harga baru bagi bitcoin untuk Q3 2020 sudah bermula. kebanyakkan peniaga crypto menjangkakan ia akan mencapai $ 15,000 pada Q3 2020.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Harga Bitcoin (BTC) melepasi $ 10,000 pada hari Khamis, menyelesaikan pemulihan bentuk-V dari kejatuhannya menjadi $ 3,600 pada bulan Mac. Peniaga percaya bahawa rali baru bermula untuk cryptocurrency peringkat teratas dengan permodalan pasaran kerana pertumpuan faktor positif mendorong aliran menaik.

Berdasarkan asas teknikal, penganalisis menjangkakan harga Bitcoin akan meningkat setinggi $ 15,000 pada suku ketiga 2020. Dari segi sejarah, $ 10,000 bertindak sebagai tahap psikologi untuk harga BTC. Penembusan bersih dari tahap harga yang begitu penting dalam jangka masa yang singkat boleh menyebabkan kenaikan baru.

$ 14,000 hingga $ 15,000 adalah julat rintangan yang kuat
Bitcoin melanggar kitaran bertahun-tahun bermula pada bulan Disember 2017. Langkah lebih jauh ke arah $ 10,500 akan mengesahkan permulaan kitaran baru, mungkin mewujudkan satu lagi rali kuat.

Pada tahun 2019, harga tertinggi Bitcoin meningkat menjadi $ 14,000 di bursa utama. Pada bulan Disember 2017, kedua-dua lilin bulanan juga ditutup pada tahap yang sama, menunjukkan bahawa $ 14,000 kekal sebagai tahap rintangan utama dalam jangka masa sederhana.

Sekiranya harga Bitcoin melepasi kawasan $ 10,500 hingga $ 11,000 atau menggabungkan di atas $ 9,500, ia akan menetapkan BTC untuk menguji $ 14,000. Memandangkan kecenderungan BTC untuk melampaui batas dalam bentuk sumbu panjang yang sering disebut sebagai puncak peledakan, ada kemungkinan ia meningkat hingga setinggi $ 15.000.

Kesan penurunan pada harga Bitcoin
Pembahagian hadiah Bitcoin yang sangat dinanti-nantikan dijangka berlaku pada 12 Mei, kurang dari 4 hari.

Dari segi sejarah, harga Bitcoin cenderung meningkat sebanyak 1,200% hingga 6,000% sekitar 10 hingga 11 bulan selepas pembelahan berlaku.

Bitcoin juga biasanya meningkat secara beransur-ansur selepas separuh, mengambil satu tahap rintangan pada satu masa. Oleh yang demikian, jika penganalisis menjangkakan harga BTC akan kembali tinggi sepanjang masa pada $ 20K pada tahun 2020, kemungkinan ia akan meningkat dari tahap ke tahap yang tinggi.

Penurunan itu, bersama dengan beberapa faktor asas kenaikan harga yang lain seperti peningkatan aktiviti di rantai dan aktiviti pemaju dapat terus mengekalkan momentum BTC.

Firma penyelidikan data rantaian Santimant berkata:

BTC baru sahaja mengumpul lebih dari $ 10,000 untuk pertama kalinya sejak pertengahan Februari, dan aspek yang tidak jelas dari lonjakan harga yang mengagumkan ini (dibayangi oleh penyusutan berita) adalah kenyataan bahawa kadar aktiviti pengembangan Bitcoin telah meningkat dengan ketara sepanjang tahun 2020.

Catat jumlah tinggi dan FOMO di institusi
Permintaan runcit untuk Bitcoin melonjak menjelang halving, tetapi pelabur institusi melabur sekuat pelaburan individu.

Menurut laporan Grayscale Q1 2020, 88% aliran masuk ke produknya berasal dari institusi. Ini bermaksud, dari Januari hingga Mac, institusi melabur $ 443 juta di pasaran cryptocurrency.

Laporan itu berbunyi:

88% aliran masuk suku ini berasal dari pelabur institusi, yang sebahagian besarnya adalah dana lindung nilai. Mandat dan fokus strategik dana ini dicampurkan secara meluas dan merangkumi dana Multi-Strat, Global Macro, Arbitrage, Long / Short Equity, Event Driven, dan Crypto.

Permintaan institusi cenderung meningkat lebih jauh berikutan keputusan pengurus dana lindung nilai Paul Tudor Jones untuk melabur dalam Bitcoin, menggambarkan BTC sebagai lindung nilai terhadap inflasi.

Struktur teknikal Bitcoin yang optimis, permintaan institusi yang meningkat dan kesannya pada separuh boleh membawa BTC ke tahap tertinggi baru pada suku ketiga 2020.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!