4 Tanda Bitcoin Memasuki Fasa Pasaran Bull Baru dengan Senyap

109

Lima tanda menunjukkan Bitcoin berada di pasaran bull walaupun tidak mampu menembusi rintangan bertahun-tahun pada $ 10,500.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Harga Bitcoin (BTC) telah menyimpang selama beberapa minggu dengan sekarang lebih dari sebulan sejak halving. Ini sangat mengingatkan pada awal 2017 apabila Bitcoin mencecah $ 1,180 untuk kali kedua, mencetuskan bencana yang menyebabkan penjualan cryptocurrency teratas jatuh hampir 40% dalam satu hari. kemudian keluar rumors Bitcoin diisytiharkan mati, dan apa yang berlaku selepas itu adalah tanda pertama berada di pasaran bull dan menerus mencecah $19000.

Tanda pertama: perangkap

Paparan Dagangan Carta 1 hari BTC / USD (2017)
Carta 1 hari BTC / USD TradingView (hari ini)

Setelah mempelajari carta untuk mengulangi corak, anda dapat melihat bahawa corak yang berlaku selepas pembuangan 40% dari $ 1,180 pada Januari 2017 hampir sama dengan pembuangan 57% yang berlaku pada 12 Mac, atau dikenali sebagai Black Thursday.

Pada kedua-dua kesempatan, harga pulih ke tahap pra-dump dan tidak lama selepas corak M, biasanya menandakan kenaikan dua kali ganda.

Walau bagaimanapun, apa yang berbeza dengan corak M pada tahun 2017 adalah bahawa akhir M sebenarnya adalah permulaan W. Tidak cukup rendah, tetapi yang seterusnya adalah kenaikan nilai Bitcoin sebanyak 2000%.

Pada tahun 2020, kita melihat corak yang sama. Satu-satunya soalan adalah di mana bahagian bawah W? Adakah bahagian bawah masuk? Atau adakah kita mengharapkan penurunan kecil lagi?

Tanda kedua: julat

11 Jun menyaksikan kerosakan dari saluran menaik yang terbentuk sejak pembuangan hari Khamis yang hitam. Ia tidak dapat dielakkan bahawa pengunduran disebabkan selepas apa-apa pemulihan yang besar.

10 hari lagi dan kami melihat saluran menurun baru dibuka yang mempunyai tahap Fibonacci yang sempurna.

Bahagian atas saluran, yang menunjukkan rintangan sekitar $ 9,600, terletak sempurna pada 618, dan titik tengah saluran menunjukkan tahap sokongan berada pada 236 fib pada $ 9,168.

Walau bagaimanapun, walaupun ini bukan sesuatu yang mungkin kelihatan seperti tanda pasaran lembaran pada nilai muka sejauh carta berkenaan, yang menarik adalah relevansi 50% fib yang berada di sekitar $ 9,470, dan sokongan dari salurkan pada sekitar $ 8,635, kerana tahap ini menjadi tumpuan apabila anda melihat peta pesanan buku pesanan.

Tanda ketiga: buku pesanan

Lihatlah buku pesanan Binance di Tensorcharts dan anda dapat melihat bahawa terdapat pesanan jual yang ketara seperti yang ditunjukkan oleh garis kuning di sekitar 50% harga $ 9,450 dan menariknya banyak pesanan beli sekitar $ 8,800, dan kumpulan lain di bahagian bawah saluran menurun pada $ 8,696.

Terdapat dua perkara yang dinyatakan ini: rintangan berada pada $ 9,450 dan sokongan pada $ 8,700. Walau bagaimanapun, dengan potongan sisi sekarang, dan pembeli dan penjual yang sama, tidak memerlukan banyak paus untuk memalsukan buku pesanan untuk memaksa pasaran memihak kepada mereka.

Oleh itu, membuat pesanan jual besar pada $ 9,450 untuk mendapatkan lebih banyak tempat duduk pada harga $ 8,700 hampir kelihatan seperti permainan yang jelas. Tetapi jika anda meluangkan masa yang cukup untuk menonton carta dan buku pesanan, anda akan melihat bahawa dengan melakukan ini, ikan paus mudah terkumpul di bursa leverage.

Oleh kerana seluar pendek menumpukan $ 8,700, spoofer dapat mengambil posisi panjang yang besar, membuang tembok penjualan $ 9,450 mereka dan mengumpulkan semua pembubaran itu – sesuatu yang sangat mudah dilakukan pada hujung minggu apabila jumlahnya lebih rendah di bursa spot.

Tetapi walaupun ini bukan tanda pasaran lembu, ini adalah tanda pengumpulan, dan yang berikutnya adalah pasar bull.

Tanda keempat: altseason

Sekiranya anda melewatkannya, “altseason” yang sudah lama dinanti-nantikan akan menimpa kita. Dengan melihat carta cap pasaran kripto keseluruhan, kita dapat melihat bahawa setelah aliran menurun 22 bulan, Indikator Penukaran Perbezaan Purata Bergerak (MACD) telah meningkat.

Lilin hijau pertama pada histogram yang digabungkan dengan salib MACD yang menaik adalah tanda yang jelas bahawa momentum telah kembali ke pasaran crypto secara keseluruhan. Beberapa syiling 100 teratas telah memperoleh keuntungan besar seperti ZIL, misalnya, yang baru-baru ini meningkat 300%.

Senario kenaikan harga
Oleh itu, dengan semua tanda-tanda ini, apa yang ada pada minggu hadapan dari perspektif kenaikkan harga?

Tahap rintangan pertama akan melalui tembok penjualan $ 9,450. Dari sini, penutupan di atas $ 9,600 (seperti yang dibincangkan dalam analisis baru-baru ini di sini) diperlukan untuk membatalkan saluran menurun, yang akan meletakkan Bitcoin di jalan untuk menyerang tahap rintangan multi-tahun $ 10,500 yang ditakuti. Ini adalah tahap pasti yang perlu dipatahkan untuk memasuki pasaran bull yang sebenarnya.

Senario penurunan harga
Sebaliknya, $ 9,150 adalah tahap sokongan pertama, diikuti oleh saluran bawah sekitar $ 8,700 sebagai tahap terakhir bagi pembeli untuk melangkah masuk. Kehilangan $ 8,700 dapat meletakkan Bitcoin dalam lingkaran kematian besar-besaran, yang secara peribadi saya anggap sebagai angan-angan dari beruang pahit yang tidak membeli penurunan pada $ 4,000 pada bulan Mac.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!