Warga West Virginia Guna Aplikasi Undi Piliharaya Demokrasi

147

West Virginia telah mula menggunakan aplikasi pengundian mudah alih berasaskan blokchain untuk menghantar undi yang tidak hadir dalam pilihan raya yang akan datang pada 25 September.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Warga Barat Virginia yang kini tinggal di luar negeri dilaporkan telah mula menggunakan aplikasi blockchain-enabled untuk mengundi pada hari Jumaat, 21 September.

Permohonan itu – yang dijuluki nama Voatz – akan membenarkan pengundi mendaftar di 24 negari untuk menghantar undi yang tidak hadir melalui telefon pintar, terutama menyasarkan anggota tentera ditempatkan di luar negara.

Projek perintis untuk pengundian jauh, yang hanya tersedia untuk sekumpulan pengundi terpilih, bermula pada bulan Mac dan berjaya diselesaikan pada 8 Mei, hari pemilihan utama West Virginia.

Pada awal bulan Ogos, Mac Warner, Setiausaha Negara Virginia Barat dan Voatz memberitahu CNN mengenai hasil ujian yang berjaya selepas “empat audit pelbagai komponen” platform.

Layari laman web Voatz : https://voatz.com/

Berikutan laporan itu, timbalan ketua kakitangan Warner, Michael L. Queen berkata bahawa setiap daerah West Virginia yang berasingan akan membuat keputusan muktamad mengenai penggunaan aplikasinya untuk pilihan raya November, sambil menambah bahawa pengundi akan tetap membuang undi kertas jika mereka memilih.

Ia pengundian Internet pada alat-alat yang sangat terjamin oleh orang ramai, melalui rangkaian yang dahsyat kita, kepada pelayan yang sangat sukar untuk dijaga tanpa rekod kertas fizikal undian.

” Bradley Tusk daripada Filamfon Tusk Montgomery – syarikat yang membiayai pembangunan aplikasinya – menggalakkan penggunaan blockchain untuk mengundi. Tusk menyatakan bahawa pengundian jauh dapat menaikkan lebih banyak pengundi, dan sebagai akibatnya, “demokrasi akan bekerja lebih baik.”

Layari laman web Voatz : https://voatz.com/

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!