5 Cryptocurrency Teratas untuk di Tonton Minggu Ini: BTC, LINK, ATOM, XLM, BNB

67

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Pada pelbagai titik sepanjang tahun 2020 Bitcoin (BTC) berkorelasi dengan emas. Selama fasa ini, BTC bertindak sebagai aset yang tidak berkorelasi, tetapi sekarang telah menjadi sangat terkait dengan S&P 500.

Ini menunjukkan bahawa cryptocurrency peringkat teratas di CoinMarketCap telah mendapat penerimaan di antara pelbagai kumpulan pelabur tradisional semasa peringkat berlainan krisis ekonomi yang disebabkan oleh wabak coronavirus semasa.

Volatiliti Bitcoin telah menurun dalam beberapa hari terakhir tetapi altcoin terpilih telah bergerak dengan mendadak, mendorong penganalisis untuk meramalkan bahawa musim altcoin baru telah tiba.

Sekiranya Bitcoin keluar dari tidurnya dan tunjuk perasaan lebih tinggi, kemungkinan itu merupakan tanda positif dan beberapa altcoin mungkin terus mengungguli BTC. Namun, jika turun naik melonjak ke bawah, ia boleh menyebabkan tempahan keuntungan di beberapa altcoin. Oleh itu, peniaga harus mengawasi harga Bitcoin.

BTC / USD
Volatilitas Bitcoin (BTC) telah turun dengan mendadak kerana telah diperdagangkan dalam julat $ 8,900– $ 9,500 sejak 25 Jun. Penurunan turun naik ini kemungkinan akan segera berakhir dengan penembusan tajam ke arah mana pun.

Sekiranya harga boleh menaikkan harga di atas $ 9,500, kemungkinan akan menarik pembelian oleh pedagang yang telah menunggu di luar untuk memulakan trend. Apabila harga pecah setelah penyatuan yang ketat, kemungkinan akan meningkat.

Beruang mungkin berusaha menghentikan pergerakan naik pada zon $ 10,000– $ 10,400 tetapi kemungkinan penembusan tinggi. Penutupan (waktu UTC) di atas garis aliran menurun jangka panjang segitiga simetri akan menjadi positif yang besar dan ini akan menunjukkan kemungkinan aliran menaik yang baru.

Pada masa ini, kedua-dua purata bergerak rata dan indeks kekuatan relatif mendekati tahap 50, yang menunjukkan keseimbangan antara penawaran dan permintaan. Oleh kerana carta tidak menunjukkan kelebihan untuk kedua-dua bull atau bear, lebih baik menunggu penembusan berlaku sebelum melompat masuk.

Sekiranya beruang merosot pasangan BTC / USD di bawah $ 8.900, kemungkinan penurunan kepada $ 8.130.58. Walaupun ada sokongan kecil pada $ 8,628, ia tidak mungkin berlaku.

Carta 4 jam menunjukkan bahawa harganya berada hampir di tengah-tengah julat $ 8,900– $ 9,500. Kedua-dua purata bergerak rata dan RSI juga dekat dengan titik tengah, menunjukkan keadaan keseimbangan antara pembeli dan penjual.

Tanda kekuatan pertama adalah sekiranya kenaikan harga boleh bertahan di atas $ 9,300. Di atas tahap ini, kemungkinan pengujian semula sebanyak $ 9,500. Sebaliknya, jika beruang merosot harganya di bawah $ 9,100, ujian semula sebanyak $ 8,900 adalah mungkin.

LINK / USD
Chainlink (LINK) menembusi di atas rintangan overhead kritikal pada $ 4,9762 pada 6 Julai dan memulakan pergerakan menaik. Walaupun ujian semula tahap breakout biasanya berlaku, kadang-kadang, ketika breakout terlalu kuat, harga hanya menyatukan selama beberapa hari dan kemudian meneruskan pergerakan naik.

Setelah menyatukan selama tiga hari terakhir, cryptocurrency peringkat ke-12 di CoinMarketCap telah pecah daripada $ 6.5782. Sekiranya kenaikan harga (waktu UTC) harga di atas tahap ini, bahagian aliran menaik seterusnya mungkin akan disambung semula.

Objektif sasaran kenaikan adalah $ 7.6693 dan jika tahap ini juga dilintasi, kemungkinan kenaikan ke $ 8.5446. Kedua-dua purata bergerak condong ke atas dan RSI berada di wilayah overbought, menunjukkan bahawa bull memiliki kelebihan.

Paparan kenaikkan harga ini akan dibatalkan sekiranya harga gagal bertahan di atas $ 6.5782. Langkah seperti ini akan menunjukkan tempahan keuntungan pada tahap yang lebih tinggi dan boleh menghasilkan pembetulan kepada purata pergerakan eksponensial 20 hari ($ 5.37).

Bull telah mendorong harga di atas $ 6.5782, yang menunjukkan permintaan yang kuat pada tahap yang lebih tinggi. Kedua-dua purata bergerak condong ke atas dan RSI berada di wilayah overbought, yang menunjukkan bahawa bull memiliki kelebihan.

Pada sisi negatifnya, sokongan pertama adalah pada $ 6.5782 dan jika itu pecah, kemungkinan pembeli akan mempertahankan 20-EMA. Sekiranya harga melambung dari sokongan ini, kemungkinan kenaikan semula akan meningkat sekali lagi. Penembusan di bawah 20-EMA akan menjadi tanda kelemahan pertama.

ATOM / USD
Cosmos (ATOM) menembusi rintangan overhead pada $ 3.20 pada 7 Julai. Itu menarik pembelian agresif dan altcoin dengan cepat naik ke $ 4,466, menunjukkan permulaan aliran menaik baru.

Selepas kenaikan tajam beberapa hari terakhir, RSI telah naik jauh ke wilayah overbought, menunjukkan bahawa penarikan balik kecil satu hingga tiga hari adalah mungkin. Walau bagaimanapun, ketika tren meningkat, penurunan yang serupa

Selepas kenaikan tajam beberapa hari terakhir, RSI telah naik jauh ke wilayah overbought, menunjukkan bahawa penarikan balik kecil satu hingga tiga hari adalah mungkin. Namun, ketika tren meningkat, penurunan mungkin menawarkan peluang membeli.

Sokongan pertama untuk penurunan adalah $ 3.634 dan sokongan seterusnya adalah $ 3.377, yang merupakan tahap retracement Fibonacci 38.2% dan 50% dari rali terbaru. Dalam aliran menaik yang kuat, biasanya, kenaikan harga tidak membiarkan harga turun di bawah zon sokongan ini.

Sekiranya cryptocurrency peringkat ke-21 di CoinMarketCap melambung dari zon sokongan ini, bulls akan berusaha untuk meneruskan aliran menaik. Tahap sasaran untuk ditonton adalah $ 5.10 dan kemudian $ 5.423. Paparan kenaikkan harga ini akan dibatalkan sekiranya harga turun di bawah $ 3.20.

Carta 4 jam menunjukkan beberapa tempahan keuntungan pada tahap lebih tinggi. Walau bagaimanapun, bull tidak membenarkan harga turun di bawah EMA 20 semasa pergerakan ini meningkat. Oleh itu, ini menjadi tahap penting untuk diperhatikan.

Sekiranya pasangan ATOM / USD melantun dari EMA 20, kenaikan akan sekali lagi berusaha untuk meneruskan pergerakan menaik. Sebaliknya, jika penurunan harga di bawah EMA 20, penurunan ke purata bergerak sederhana 50 adalah mungkin.

XLM / USD
Stellar Lumens (XLM) telah membentuk corak kepala dan bahu terbalik yang kompleks, yang selesai pada penembusan di atas garis leher pada $ 0,088777. Penyediaan kenaikkan harga ini mempunyai objektif sasaran $ 0.151491 tetapi beruang cenderung untuk menaikkan rintangan yang kuat pada $ 0.13 dan sekali lagi pada $ 0.14.

Walau bagaimanapun, kegagalan untuk mendapatkan momentum berikutan penembusan garis leher adalah negatif yang ringan. Cryptocurrency peringkat ke-14 di CoinMarketCap telah menghadapi rintangan yang kuat mendekati $ 0.101360, yang menunjukkan bahawa beruang mempertahankan tahap ini secara agresif.

Sekiranya harga kembali turun di bawah $ 0.088777 dan menembusi di bawah $ 0.082669, ini menunjukkan bahawa penembusan semasa adalah perangkap bull.

Sebaliknya, jika bulls mempertahankan tahap penembusan pada $ 0.088777 dan mendorong harga di atas $ 0.101360, momentum cenderung meningkat.

Sumbat panjang pada candlestick (ditandakan melalui elips pada carta) di mana harga menjelang tahap $ 0.10 menunjukkan penjualan agresif oleh beruang. Perbezaan bearish pada RSI juga menunjukkan kemungkinan pembetulan.

Sekiranya harga melonjak dari sokongan $ 0.088777, kenaikan akan membuat usaha lain untuk mendorong pasangan XLM / USD di atas $ 0.101360. Penutupan (waktu UTC) di atas tahap ini akan menandakan permulaan aliran menaik baru.

Paparan kenaikkan harga ini akan dibatalkan sekiranya harga turun di bawah $ 0.088777. Sekiranya sokongan ini rosak, ini akan menunjukkan kelemahan.

BNB / USD
Binance Coin (BNB) terikat antara $ 18.20– $ 13.9129 selama kira-kira tiga bulan. Hari ini, bull telah mendorong harga di atas rintangan rentang tetapi mereka tidak dapat mengekalkan penembusan.

Ini menunjukkan bahawa beruang mempertahankan daya tahan jarak jauh secara agresif. Namun, jika bull tidak memberikan banyak alasan, pembeli cenderung melakukan usaha lain untuk menaikkan harga di atas julat.

Sekiranya mereka berjaya dan cryptocurrency peringkat kesembilan di CoinMarketCap ditutup (waktu UTC) di atas $ 18.20, kemungkinan akan memulakan aliran menaik baru yang boleh naik ke tahap rintangan seterusnya pada $ 21.7628.

EMA 20 hari ($ 16.5) telah mulai naik dan RSI hampir dengan zon overbought, yang menunjukkan bahawa bulls mempunyai kelebihan. Paparan kenaikkan harga ini akan dibatalkan sekiranya harga turun di bawah purata bergerak.

Carta 4 jam menunjukkan bahawa pasangan BNB / USD telah menembusi di atas rintangan overhead pada $ 18.20 tetapi kenaikan tidak dapat bertahan ke tahap yang lebih tinggi. Ini menunjukkan bahawa beruang berusaha mempertahankan rintangan jarak jauh. Perbezaan bearish pada RSI menunjukkan bahawa momentum kenaikan semakin lemah.

Walau bagaimanapun, jika pasangan itu melonjak dari EMA 20, kenaikan akan membuat satu percubaan untuk menembusi di atas zon $ 18,20– $ 18,59. Sekiranya mereka berjaya, ini akan memberi isyarat kekuatan dan akan meningkatkan kemungkinan permulaan aliran menaik baru.

Sebaliknya, jika bear menenggelamkan harga di bawah EMA 20, ia akan memberi isyarat bahawa breakout adalah perangkap bull.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!