Bitcoin Hashrate Turun 30% – Tanda Pasaran Bull

87

Bitcoin (BTC) hashrate telah menurun sebanyak 30% dalam tiga hari terakhir seiring dengan ramalan yang dibuat oleh orang dalam industri. Sebelum penurunan, sejumlah orang dalam industri mengenai harapan mereka terhadap perubahan hashrate selepas halving.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Kos perlombongan Bitcoin
Pengurangan separuh ganjaran mengikis pendapatan pelombong Bitcoin, mengurangkan margin mereka, dan kadang-kadang bahkan menjadikan operasi tidak menguntungkan pada tahap kesukaran tertentu. Walaupun pendapatan bagi setiap hashrate adalah sama untuk semua penambang, kos yang dikenakan akan sangat berbeza. Bagi pelombong Bitcoin, sejauh ini, pemacu kos terbesar adalah kos elektrik.

Harga per kilowatt-jam mungkin tetap di lokasi tertentu, tetapi sangat bergantung pada kecekapan peralatan perlombongan yang digunakan oleh pelombong. Kelengkapan perlombongan generasi kemudian menghasilkan lebih banyak tenaga hash pada kadar penggunaan tenaga tertentu. Oleh itu, walaupun dua pelombong Bitcoin membayar harga yang sama per kilowatt-jam, kos sebenar mereka mungkin berbeza.

Lebih banyak Bitcoin di tangan yang kuat
Pelombong yang menggunakan peralatan lama atau mempunyai kos elektrik yang tinggi mungkin terpaksa menghentikan operasi mereka buat sementara waktu. Sebilangan mungkin bergabung semula dengan jaringan setelah ada penyesuaian kesukaran ke bawah. Ini akan memberi manfaat kepada pelombong yang tinggal yang akan menambang lebih banyak Bitcoin bagi setiap output hashpower. Ini juga harus memberi kesan positif pada pasaran, kerana penambang yang tinggal harus menjual lebih sedikit syiling untuk membiayai operasi mereka. Matt D’Souza, CEO dan pengasas bersama Blockware Solutions, menekankan perkara ini:

Christopher Bendiksen, ketua penyelidikan di CoinShare, menyuarakan sentimen yang sama:

“Menurut perkiraan kami dan anggaran ini sedikit tertanggal, adakah terdapat sekitar 30-ish peratus hashrate adalah gear generasi sebelumnya. Jadi lebih kurang 30 peratus hashrate yang berisiko. “

Seorang wakil dari RRMine, platform global untuk platform perdagangan hashrate, menyuarakan pemikiran yang serupa:

“Kami menyimpulkan bahawa output pelombong yang terus boot dari bulan Mac akan meningkat sekitar 21% sebelum pembelahan, sementara pada hari pembelahan, output pelombong hanya akan menurun sekitar 29% untuk sementara waktu. Oleh itu, pelombong yang bertahan dari separuh akan melihat peningkatan besar dalam pengeluaran mereka, yang mungkin 11% lebih tinggi daripada output sebelumnya. “

Grid elektrik seperti rangkaian Bitcoin
Philip Salter, ketua operasi di Genesis Mining, membincangkan apakah penurunan permintaan elektrik disebabkan oleh krisis ekonomi yang berterusan akan mendorong harga elektrik turun. Dia mengatakan bahawa grid elektrik beroperasi sama seperti rangkaian Bitcoin, di mana pengendali boleh melepaskan grid bergantung pada harganya:

“Saya akan mengatakan bahawa anda mungkin betul bahawa harga elektrik harus turun, tetapi ketika harga elektrik turun, penjana elektrik akan turun dari rangkaian kerana harga elektrik akan berada di bawah margin operasi.”

Alex Mashinsky, CEO Celsius Network (CEL), mengatakan bahawa walaupun syarikatnya telah mengalami aliran masuk deposit Bitcoin yang kuat, dia mengharapkan beberapa pelombong yang lebih kecil menjual inventori mereka. Dia percaya bahawa ini boleh menyebabkan penurunan harga jangka pendek, tetapi tetap jangka panjang yang bullish:

Menyimpulkan apa yang dikatakan oleh pakar kami, secara paradoks, penurunan sementara hashrate mungkin merupakan tanda kenaikan harga Bitcoin.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!