Alipay Kini Gunakan BlockChain Halang Beras Tiruan Wuchang ke Pasaran Global

486

Alipay dan syarikat induknya Ant Financial mengumumkan perkongsian dengan pihak berkuasa China tempatan untuk menggunakan blockchain untuk memastikan kesahihan produk beras, laporan media tempatan China pada 28 Ogos.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Pemain utama di pasaran China, Alipay mencapai prestasi membanggakan apabila berjaya 400 juta data pengguna pada Ogos 2017. Syarikat itu dimiliki oleh Alibaba affiliate Ant Financial.

Perjanjian dengan kerajaan perbandaran di Wuchang di Wilayah Heilongjiang bertujuan untuk menghentikan produk beras palsu versi Wuchang yang membuatnya masuk ke pasaran global.

“Ini adalah kali pertama Wuchang Rice telah menukar kaedah pengedaran jarak jauh untuk keseluruh negara, malah memendekkan masa penghantaran yang asal 3-7 hari hingga kurang daripada 2 hari,” Jack Ma menambah manfaat pengenalan blockchain:

“Maklumat seperti pergudangan, penghantaran, dan pengangkutan gudang dan pautan pengedaran juga dapat dilihat oleh pengguna dalam masa nyata menggunakan blockchain.”

Langkah itu berlaku seminggu selepas China melancarkan larangan cryptocurrency nya dengan blokchain untuk syarat lebih lanjut mengenai pertukaran dan perundangan maklumat mengenai sektor itu.

Sebaliknya, blockchain terus menangkap imaginasi Beijing, dengan pelbagai perkongsian dan pengintegrasian yang berterusan dalam sektor kerajaan dan swasta.

Alipay juga telah mengambil pendirian yang keras terhadap pengguna yang melakukan perdagangan cryptocurrency menggunakan platform dan akaun syarikatnya. Sementara itu induk syarikat Ant Financial memulakan projek kiriman wang “rentas” dengan Filipina tahun depan.

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!