Amazon Dalam Usaha Bangunkan Altcoin

358

Salah satu tokoh terkenal di industri cryptocurrency itu mengesahkan dia masih percaya syarikat gergasi runcit dalam talian Amazon tidak dapat mengelak dari mengeluarkan Altcoin sendiri, dalam tweet Feb. 2.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Membincangkan sektor perniagaan internet secara lebih luas, Changpeng Zhao – Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran kripto Binance – berkata ia tidak begitu banyak persoalan jika  Amazon akan mengeluarkan duit syiling sendiri.

Syarikat Gergasi telah membuat usaha untuk mengadopsi bentuk teknologi blockchain pada masa lalu, tetapi hubungannya dengan cryptocurrency masih dikaitkan dengan khabar angin.

Desas desus seperti ini secara berkala muncul dalam akhbar, termasuk yang Amazon dapat mengintegrasikan Bitcoin (BTC) sebagai kaedah pembayaran.

“Bagi mana-mana perniagaan berasaskan internet (bukan fizikal), saya tidak faham mengapa sesiapa tidak akan menerima crypto untuk pembayaran.Ia lebih mudah, lebih cepat dan lebih murah untuk disepadukan daripada gerbang pembayaran tradisional Kurang kerja kertas dan mencapai lebih banyak demografi dan geografi, “Zhao menulis di Twitter,

Zhao membuat kenyataannya pada minggu yang sama Ketua Pegawai Eksekutif Twitter, Jack Dorsey, mengulangi ramalannya bahawa internet itu sendiri akan berakhir menggunakan mata wang digital khususnya Bitcoin.

Berbicara pada podcast Pengalaman Joe Rogan yang dikeluarkan 2 Februari, Dorsey memberi amaran bahawa walaupun dia tidak dapat memastikan Bitcoin akhirnya akan memenuhi peranan ini, cryptocurrency terbesar itu merupakan pilihan yang paling jelas.

“Ia adalah sesuatu yang dilahirkan di internet, dibangunkan di internet, diuji di internet, ia adalah internet,” katanya.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!