Analisis Harga Altcoin Minggu Ini

12

Bitcoin dan kebanyakan altcoin menyaksikan penjualan di setiap rali kecil, meningkatkan kemungkinan penurunan dalam jangka pendek.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Bridgewater CIO Ray Dalio mengatakan bahawa bank pusat telah menjauhkan diri dari peranan tradisional mereka dan telah menjadi pemilik aset sejak krisis Kewangan 2008. Mereka sekarang bertindak sebagai “pembuat pasaran.” Oleh itu, pasaran modal tidak bebas lagi.

Dalio memberi amaran bahawa dolar AS cenderung kehilangan daya tarikannya sebagai mata wang rizab dunia.

Namun, akan ada beberapa saat sebelum sistem ekonomi semasa hancur kerana langkah-langkah yang diambil oleh bank pusat. Sehingga majoriti tidak menyedari bahawa percetakan wang tidak dapat menjadi penyelesaian untuk setiap masalah, pelaburan institusi hanya akan perlahan-lahan masuk ke ruang crypto.

Pelaburan kemungkinan akan melonjak apabila realisasi mencecah bahawa dolar A.S. dan mata wang fiat lain cacat. Itu akan meningkatkan harga crypto dan menghasilkan pasaran bull yang besar.

BTC / USD
Reli dalam Bitcoin (BTC) tidak dapat meningkat di atas purata pergerakan l 20 hari ($ 9,234) pada 1 dan 2 Julai, yang merupakan tanda negatif kerana menunjukkan bahawa beruang mempertahankan tahap rintangan ini secara agresif.

Sekiranya beruang terus merosot ,cryptocurrency peringkat teratas di CoinMarketCap di bawah zon sokongan segera dari $ 8,910.04- $ 8,825, penurunan ke $ 8,628 adalah mungkin terjadi. Langkah seperti ini akan menunjukkan bahawa beruang dijual pada setiap peluang yang ada.

Di bawah $ 8,628, penurunan boleh mencecah $ 8,130.58, yang kemungkinan akan bertindak sebagai sokongan kritikal. Lantunan kuat sokongan ini dapat menawarkan peluang membeli kepada peniaga. Sebaliknya, jika penurunan menanggung pasangan BTC / USD di bawah $ 8,130.58, aliran menurun baru kemungkinan akan bermula.

Pada masa ini, EMA 20-hari merosot secara beransur-ansur dan indeks kekuatan relatif telah diperdagangkan di bawah 50 selama beberapa hari terakhir, menunjukkan kelebihan kepada beruang. Reli dari tahap semasa cenderung menghadapi tentangan pada purata pergerakan sederhana selama 50 hari ($ 9,398).

Penembusan garis aliran menurun saluran menurun akan menjadi petunjuk pertama bahawa kenaikan harga akan kembali.

Kedua-dua purata bergerak merosot pada carta 4 jam dan RSI telah merosot di bawah tahap 40, yang menunjukkan bahawa beruang mempunyai kelebihan dalam jangka pendek.

Sekiranya harga turun ke $ 8,910.04, ini akan menjadi ujian keempat tahap sokongan ini. Biasanya, apabila tahap sokongan diuji berulang kali, cenderung lemah. Penembusan yang kuat di bawah tahap ini dapat membuka peluang kekurangan kepada para peniaga.

Walau bagaimanapun, jika pasangan mata wang ini melambung tinggi dari tahap $ 8,910.04, kenaikan akan cuba mendorong harga di atas garis bawah saluran menurun. Pada saat penutupan (waktu UTC) di atas saluran, trend jangka pendek mungkin beralih memihak kepada kenaikan harga dengan objektif sasaran pertama $ 9,800 diikuti dengan ujian semula $ 10,058.52.

NEO / USD
Lantunan dari sokongan kritikal $ 9.21399 tidak dapat menyentuh EMA 20-hari ($ 10.23), yang menunjukkan bahawa kenaikan harga tidak tergesa-gesa untuk membeli NEO pada tahap yang lebih tinggi kerana mereka tidak yakin bahawa bahagian bawah sudah tersedia.

EMA 20 hari merosot ke bawah dan RSI mendekati tahap 40, menunjukkan bahawa beruang berada di atas. Mereka sekali lagi akan berusaha untuk menumpahkan cryptocurrency peringkat 21 di CoinMarketCap di bawah $ 9.21399.

Sekiranya beruang berjaya, penutupan (waktu UTC) di bawah $ 9.21399 akan menyelesaikan corak kepala dan bahu menurun yang mempunyai objektif sasaran $ 5.25687. Walau bagaimanapun, tidak mungkin kejatuhan terus ke sasaran kerana bulls akan berusaha menghentikan penurunan pada $ 7.

Pandangan menurun ini akan dibatalkan sekiranya harga kembali melonjak dari sokongan $ 9.21399 dan naik di atas SMA 50 hari ($ 10.63).

Kedua-dua purata bergerak miring ke bawah dan RSI berada di zon negatif dengan selesa, yang menunjukkan bahawa beruang memiliki kelebihan. Penembusan harga di bawah $ 9.63407 akan meningkatkan kemungkinan kejatuhan ke $ 9.21399.

Ini adalah tahap kritikal yang perlu diperhatikan kerana lembu akan berusaha mempertahankannya sementara beruang ingin menembusi di bawahnya untuk memulakan aliran menurun.

Sekiranya kenaikkan beli menurun dan mendorong pasangan NEO / USD di atas $ 10.28183, sentimen penurunan jangka pendek mungkin berakhir.

Walau bagaimanapun, jika beruang boleh pecah dan ditutup (waktu UTC) di bawah $ 9.21399, kemungkinan aliran menurun baru. Terdapat sokongan kecil pada $ 8.60349 dan di bawahnya pada $ 8.16228. Tetapi jika kedua-dua sokongan ini rosak, penurunan ke $ 7 adalah mungkin.

TRX / USD
Tron (TRX) kini berdagang di dalam segitiga simetri, yang secara amnya bertindak sebagai corak kesinambungan. Namun, yang terbaik adalah menunggu penembusan berlaku sebelum memulakan perdagangan kerana kadang-kadang, segitiga simetri juga dapat bertindak sebagai pola pembalikan.

Sekiranya bulls dapat mendorong cryptocurrency peringkat ke-17 di CoinMarketCap di atas garis rintangan segitiga, ia akan memberi isyarat kekuatan. Sasaran pertama adalah $ 0,01864 dan jika tahap ini ditingkatkan, kemungkinan kenaikan sasaran adalah $ 0.0217882.

Walau bagaimanapun, jika harga turun dari tahap semasa dan menembusi di bawah purata bergerak, ia akan menunjukkan kelemahan. Dalam kes sedemikian, kemungkinan jatuh ke garis sokongan segitiga.

Penembusan di bawah segitiga boleh menyeret harga ke $ 0,012 dan jika sokongan ini juga ditembusi, penurunan boleh meluas ke sasaran corak pada $ 0,0102118.

Sumbat panjang pada lilin yang dekat dengan SMA 50 (ditandakan sebagai elips pada carta) menunjukkan bahawa lembu tersebut secara agresif berusaha mempertahankan sokongan ini.

Sekiranya bull boleh membawa lantunan semasa di atas garis rintangan segitiga simetri, kenaikan mungkin menjadi $ 0,0177451 dan kemudian ke $ 0,01864 adalah mungkin.

Pandangan bullish ini akan tidak sah jika bearings dapat merendahkan pasangan TRX / USD di bawah SMA 50. Sekiranya itu berlaku, kemungkinan akan menarik penjualan lebih lanjut sehingga jatuh ke garis sokongan segitiga.

XTZ / USD
Tezos (XTZ) melonjak hampir ke tahap sokongan kritikal pada $ 2.2131 pada 27 Jun. Tetapi kenaikan harga tidak dapat membawa harga ke EMA 20 hari ($ 2.46), yang menunjukkan kekurangan permintaan pada tahap yang lebih tinggi.

Cryptocurrency peringkat ke-12 di CoinMarketCap kembali merosot kepada sokongan $ 2.2131. Sekiranya sokongan ini memberi jalan, kemungkinan akan menarik penjualan lebih lanjut.

Penutupan (waktu UTC) di bawah sokongan akan melengkapkan corak double top, yang mempunyai objektif sasaran $ 1.2945.

EMA 20 hari merosot ke bawah dan RSI mendekati zon oversold, yang menunjukkan bahawa beruang memiliki tangan atas.

Pandangan penurunan harga ini akan menjadi tidak sah jika pemulihan dari tahap semasa meningkat di atas EMA 20 hari.

Carta 4 jam menunjukkan bahawa beruang mempertahankan 50-SMA secara agresif. Kedua-dua purata bergerak miring ke bawah dan RSI berada di zon negatif, yang menunjukkan bahawa beruang mempunyai kelebihan.

Sekiranya penurunan boleh turun di bawah tahap sokongan kritikal pada $ 2.2131, penurunan menjadi $ 2.0581 dan kemudian ke $ 1.80 kemungkinan. Pandangan menurun ini akan tidak sah jika kenaikan harga boleh mendorong pasangan XTZ / USD di atas SMA 50.

VET / USD
VeChain (VET) telah berada dalam formasi paling bawah selama lebih dari satu setengah tahun. Pada 4 Julai, harga saham menaikkan harga di atas rintangan overhead pada $ 0,011, menunjukkan permulaan aliran menaik baru. Objektif sasaran pelarian ini ialah $ 0.020.

Carta harian VET / USD. Sumber: Tradingview

Carta harian VET / USD. Sumber: Tradingview

Pada masa ini, cryptocurrency peringkat ke-20 di CoinMarketCap menghadapi penjualan pada tahap yang lebih tinggi. Biasanya, penembusan dari penggabungan panjang membetulkan dan menguji semula tahap penembusan tetapi kadang-kadang, jika momentumnya kuat, kemunduran mungkin cetek.

Dalam kes ini, tahap penembusan adalah $ 0.011 tetapi tidak semestinya harga akan turun ke tahap ini. Kemerosotan kemungkinan akan menemui pembeli pada $ 0,01256 dan di bawahnya pada $ 0,011519, yang merupakan tahap retracement Fibonacci 50% dan 61,8% dari pergerakan terakhir yang naik.

Paparan kenaikkan harga akan dibatalkan sekiranya harga turun di bawah tahap penembusan $ 0.011.

Carta VET / USD 4 jam. Sumber: Tradingview

Carta VET / USD 4 jam. Sumber: Tradingview

Langkah kenaikan baru-baru ini telah mendorong RSI jauh ke wilayah overbought, yang menunjukkan bahawa pasangan VET / USD telah menjadi terlalu panas dalam jangka pendek.

Pada masa ini, pasangan ini berada dalam kemunduran, yang kemungkinan akan meluas ke 20-EMA. Peningkatan sokongan ini dapat meneruskan aliran menaik dan ini dapat memberi peluang untuk menaikkan kemungkinan pergerakan lebih tinggi.

Daripada mengejar harganya lebih tinggi, itu adalah strategi yang lebih baik untuk menunggu penurunan kerana ini dapat mengurangkan risiko.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!