Analisis Harga BTC, ETH & BSV

17

Persekitaran ekonomi semasa menyukarkan dana pencen untuk mengekalkan kadar pulangan yang diharapkan. Rizab Persekutuan A.S. telah meneruskan jalan penurunan kadar hingga sifar dan nampaknya akan mengekalkannya selama sekurang-kurangnya beberapa tahun. Ini bermaksud dana pencen mungkin terpaksa meneroka strategi lain untuk meningkatkan pulangan mereka.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Pengasas bersama Morgan Creek Digital Anthony Pompliano telah mencadangkan agar dana pencen memperuntukkan sejumlah kecil 1 hingga 5 peratus portfolio mereka kepada Bitcoin (BTC). Langkah seperti itu “akan meningkatkan pulangan disesuaikan risiko untuk dana pencen awam,” menurut Pompliano.

Walau bagaimanapun, beberapa pelabur tradisional masih ragu-ragu terhadap cryptocurrency peringkat teratas di CoinMarketCap. Walaupun guru pelaburan Jim Rogers percaya bahawa orang yang menggunakan cryptocurrency lebih pintar daripada pemerintah, dia juga meramalkan bahawa pemerintah akan menggunakan kekuatan bersenjata mereka untuk membuat cryptocurrency tidak bernilai.

BTC / USD
Aset digital terbesar di CoinMarketCap telah menyatukan berhampiran zon rintangan overhead $ 10,000– $ 10,500 selama beberapa minggu terakhir. Dengan berbuat demikian, ia telah membentuk segitiga menaik, yang merupakan persediaan bullish.

Untuk menaik aliran semula, kenaikan harga harus mendorong harga melebihi zon rintangan $ 10,000– $ 10,376.38. Ini akan menyelesaikan corak kenaikan harga, yang mempunyai objektif sasaran $ 11,869.42.

Sekiranya pasangan BTC / USD membalikkan arah dari tahap semasa atau dari rintangan overhead, beruang akan berusaha menurunkan harga di bawah garis arah aliran segitiga. Pecahan seperti itu akan melemahkan sentimen dan menarik penjualan oleh peniaga jangka pendek.

Jual boleh meningkat pada penembusan di bawah $ 8,910.04 dan ini dapat merosot pasangan ini ke tahap sokongan kritikal pada $ 8,130.58.

ETH / USD
Ether (ETH) telah melambung tinggi dari sokongan $ 225.783 dan telah menyelesaikan rintangan pada $ 239.45. Ini menunjukkan minat beli yang baru di altcoin terbesar. Tahap seterusnya yang perlu diperhatikan adalah $ 253.556.

Sekiranya momentum meningkat, cryptocurrency peringkat kedua di CoinMarketCap cenderung keluar dari $ 253.556 dan bergerak ke arah $ 288.599. Ini adalah tahap rintangan yang penting, yang cenderung dipertahankan secara agresif oleh beruang.

Pandangan menaik ini akan tidak sah jika pasangan ETH / USD membalikkan arah dari tahap semasa atau dari $ 253.556 dan menembusi di bawah purata bergerak sederhana 50 hari ($ 220). Di bawah tahap ini, penurunan ke $ 200 dan kemudian ke $ 176.112 adalah mungkin.

BSV/USD
Beruang belum dapat menenggelamkan Bitcoin SV (BSV) di bawah sokongan kritikal pada $ 170. Ini menunjukkan kekurangan penjual pada tahap yang lebih rendah. Ini mengekalkan harga dalam julat $ 170– $ 227.

Bulls kini sedang berusaha membawa cryptocurrency peringkat keenam di CoinMarketCap di atas EMA 20 hari ($ 180). Sekiranya itu berlaku, kemungkinan beralih ke SMA 50 hari ($ 190) dan kemudian ke $ 200.

Namun, jika harga turun dari EMA 20 hari, itu akan menjadi tanda negatif kerana akan menunjukkan kekurangan pembeli pada tahap yang lebih tinggi. Itu akan meningkatkan kemungkinan penembusan di bawah sokongan kritikal pada $ 170.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!