Analisis Harga BTC

68

Harga Bitcoin (BTC), cryptocurrency peringkat teratas berdasarkan permodalan pasaran, telah berkisar antara $ 8,600 dan $ 10,500 sejak separuh. Selama aksi dua bulan di samping, pasaran mulai memanas dan altcoin memasuki sorotan.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Selain itu, peniaga dan pelabur sentiasa berdebat sama ada harga BTC masih berada di kawasan bull atau bear. Mari kita lihat lebih dekat pada carta ke mana Bitcoin mungkin menuju seterusnya.

Bitcoin mesti mendapat sokongan di atas tahap penting $ 8,600
Harga Bitcoin mempunyai tahap kritikal untuk bertahan di atas pada tahap $ 8,550-8,750.

Bitcoin telah mengalami kenaikan yang ketara sejak kemalangan besar pada bulan Mac. Oleh kerana aliran menaik dikelaskan melalui tahap tertinggi dan rendah yang lebih tinggi, tahap rendah baru-baru ini dijumpai di kawasan $ 8,550-8,750.

Ini adalah kawasan yang penting kerana peniaga menggunakan pivot ini untuk penempatan tahap berhenti / rugi. Tetapi kerana harga Bitcoin perlahan-lahan menyusut semula dan menyatukan, tumpuan harus diberikan pada jumlah.

Dalam tempoh penggabungan, jumlah dagangan terus menurun. Ini adalah petunjuk bahawa kita tidak dalam “bergerak”, yang berarti tren baru. Pergerakan ini akan disahkan oleh penembusan berat di atas $ 10,500 atau pemecahan berat di bawah $ 8,500.

Contohnya dilihat dalam tempoh penggabungan sekitar $ 3,500-4,000 lapan belas bulan yang lalu.

Langkah besar berada di kaki langit
Pada suku pertama 2019, harga Bitcoin bergerak dalam jarak yang sempit.

Ini penting kerana menunjukkan apa yang biasanya berlaku dalam jangka masa yang panjang dan mengapa tahap semasa juga diklasifikasikan sebagai satu.

Dalam jangka masa yang terikat pada tahun 2019, jumlahnya semakin habis. Kemuncak sebenar volume datang dengan penembusan, yang bermaksud bahawa peniaga penembusan mencapai pembelian had mereka dan yang pendek mencapai henti / rugi mereka.

Reaksi berantai ini mencetuskan lilin $ 1,000 secara tiba-tiba. Oleh kerana harga telah melambung dalam kisaran selama berbulan-bulan, penembusan biasanya adalah yang signifikan dan meletup. Semakin lama sesuatu berkisar dalam jangka waktu pengumpulan tertentu, semakin besar pergerakannya setelah pecah.

Contoh yang tepat ini dapat dilihat dengan banyak altcoin kerana beberapa di antaranya melayang dalam julat pengumpulan. Salah satu contohnya ialah Zilliqa (ZIL), yang keluar dari julat dan melonjak sehingga 1,000% sejak itu.

Tahap penting pada jangka masa yang lebih kecil untuk Bitcoin
Tahap penting pada jangka masa yang lebih kecil pada dasarnya adalah sokongan antara $ 8,800-9,000 dan rintangan pada $ 9,300. Yang terakhir ini lebih penting kerana penembusan tahap $ 9,300 akan menandakan kelanjutan kenaikan yang lebih tinggi.

Carta 4 jam menunjukkan struktur julat yang jelas. Sokongan dijumpai antara $ 8,900-9,000, yang mesti ada untuk kenaikan harga. Selagi sokongan itu tetap menyokong, ujian semula zon rintangan ada di atas meja.

Secara amnya, semakin kerap tahap diuji, semakin lemah tahapnya. Oleh itu, ujian rintangan yang diperbaharui pada tahap $ 9,300 boleh menyebabkan penembusan yang ketara kerana ia akan meletakkan Bitcoin kembali dalam julat sebelumnya.

Dengan kata lain, kemungkinan penurunan lebih rendah menjadi lebih rendah jika $ 9,300 diambil semula.

Jumlah sokongan cap pasaran yang melebihi MA 100 hari dan 200 hari
Jumlah carta 1 hari cryptocurrency permodalan pasaran. Sumber: TradingView

Jumlah permodalan pasaran cryptocurrency berada pada tahap terendah sebelumnya juga sebagai sokongan.

Lebih ketara lagi, jumlah had pasaran cryptocurrency berada di atas Purata Pergerakan (MA) 100-hari dan 200-hari. Selama ini berlaku, permodalan pasaran berada di wilayah bull.

Ini kerana ini adalah petunjuk momentum bull / bear yang ketara. MA 100-hari dan 200-Hari telah berfungsi sebagai sokongan sepanjang keseluruhan kitaran pasaran cryptocurrency sebelumnya.

Dengan tahap ini mungkin bertahan sebagai sokongan, penembusan di atas $ 260 bilion menjadi semakin berkemungkinan. Mendapatkan semula tahap $ 260 bilion juga akan menambah bahan bakar untuk momentum seterusnya menuju ke tahap baru.

Senario kenaikan harga untuk Bitcoin

Senario kenaikan harga mempunyai beberapa perkara penting. Pertama sekali, sokongan pada $ 8,900-9,000 mesti ada. Sekiranya sokongan ini hilang, BTC / USD kemungkinan akan jatuh di bawah $ 8,550-8,750 ke wilayah penurunan harga.

Kedua, rintangan utama pada $ 9,300 harus ditembusi untuk kenaikan berpotensi menuju $ 9,650. Oleh kerana tahap ini tidak diuji, ini akan menjadi titik pangsi pertama untuk kenaikan. Rintangan sebelumnya sebanyak $ 9,300 harus berubah untuk sokongan untuk bergerak lebih tinggi.

Namun, selagi harga Bitcoin kekal di bawah $ 10,500, jangkaan jumlah pergerakan akan sedikit. Penembusan besar akan berlaku sekiranya zon rintangan $ 10.000-10.500 akhirnya ditaklukkan kerana banyak pencetus akan terkena.

Tidak mengejutkan apabila melihat kenaikan pantas dalam beberapa jam ke zon rintangan utama seterusnya pada $ 11,600.

Senario penurunan harga untuk Bitcoin

Senario penurunan harga juga sangat bergantung pada tahap $ 9,300. Sekiranya tahap itu ditolak lagi, ujian sokongan pada $ 8,800-8,900 akan diharapkan dan semakin lemah sokongan ini, meningkatkan peluang untuk lebih banyak penurunan.

Dengan pegangan $ 9,300 sebagai rintangan, ujian semula $ 8,800-8,900 kemungkinan akan mengakibatkan penurunan lagi. Melepasi tahap $ 8.600 juga dapat menyaksikan penurunan jumlah tinggi kerana ini bermakna jangka masa dua bulan terakhir akan hilang.

Sekiranya harga Bitcoin turun di bawah $ 8,600, saya menjangkakan penurunan yang cepat ke arah $ 7,400-7,700 tanpa banyak peluang untuk seluar pendek. Memegang sokongan semasa dan tahap sokongan 1 hari bermaksud pasaran masih dalam keadaan baik.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!