Analisis Harga Ethereum $175 – $350

7

Baru-baru ini, beberapa altcoin menunjukkan kekuatan. Beberapa contoh yang baik adalah Theta Token (THETA), Zilliqa (ZIL) Cardano (ADA), dan Elrond (ERD).

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Apabila altcoin yang lebih kecil mulai naik, beberapa pelabur mungkin tertanya-tanya apa yang diperlukan untuk lonjakan besar dalam jumlah besar? Adakah pasaran memerlukan pengesahan dari Bitcoin (BTC), aset digital peringkat teratas di CoinMarketCap, atau adakah altcoin Ether (ETH) teratas menjadi isyarat?

Ether memegang tahap sokongan $ 220 yang penting
ETH / USD meningkat dari $ 195 hingga $ 250 pada bulan lalu tetapi ia juga diperbetulkan bersama dengan Bitcoin pada hari-hari sebelumnya. Ketika harga Bitcoin turun minggu ini, Ether menjalani ujian dan kawasan hijau antara $ 271- $ 222 adalah zon yang perlu dipertahankan sebagai sokongan.

Seperti yang ditunjukkan pada carta di atas, pentalan berjaya dan mengesahkan bahawa tahap $ 217- $ 222 adalah tahap sokongan, sedangkan tahap penolakan berlaku sepanjang Mei.

Carta ini juga menunjukkan rintangan pada tahap $ 250, di mana julat muncul dan Julat ini mempunyai sokongan antara $ 217- $ 222 dan rintangan pada $ 250.

ETH / USD telah meningkat sejak kemalangan pasaran pada 12 Mac, setelah itu kemungkinannya akan meningkat lebih tinggi di atas $ 250.

Rintangan utama seterusnya boleh didapati pada $ 290 dan $ 330- $ 340. Sekiranya harga turun di bawah $ 217, ujian sokongan berpotensi bagi Purata Pergerakan 100-hari dan 200-hari dijangka pada $ 168- $ 176.

Gambaran yang lebih besar menunjukkan tempoh pengumpulan yang jelas untuk ETH / USD; dan sejak Julai 2018, harga Ethereum telah melambung antara $ 100 hingga $ 300 – jangka masa dua tahun.

Semakin lama rentang ini bertahan, semakin besar kemungkinan penembusan berlaku. Selain itu, tempoh pengumpulan yang begitu lama juga memerlukan peluang risiko / ganjaran yang sangat baik.

Apa yang penting dalam carta ini? MA 100 dan 200 hari berada di bawah harga semasa, yang memerlukan sokongan dan menjamin momentum ke atas.

Hujah lain untuk kenaikan lebih lanjut datang dari peningkatan jumlah dalam pengumpulan ini. Seperti yang sering dikatakan, volume mendahului harga, di mana pengumpulan sering dilihat oleh peningkatan jumlah. Ether sedang menunjukkan isyarat ini.

Jumlah cap pasaran menunjukkan peningkatan minat terhadap cryptocurrency.
Jumlah permodalan pasaran cryptocurrency menunjukkan kejayaan yang jelas di tahap sokongan 2018. Tahap $ 215- $ 222 bilion telah disokong pada awal kitaran dan sekali lagi berubah menjadi sokongan.

Kes serupa dijumpai dalam permodalan pasaran dan carta ETH / USD. Meningkatkan minat melalui peningkatan jumlah juga merupakan isyarat bahawa pengumpulan berlaku.

MA 100 dan 200 hari berada di bawah permodalan pasaran semasa, yang menandakan bahawa kapitalisasi pasaran kini bergerak ke wilayah bullish.

Keutamaan utama untuk keseluruhan permodalan pasaran adalah penembusan di atas rintangan $ 305 bilion kerana itu akan menunjukkan tahap tinggi baru yang lebih tinggi dan argumen kenaikan positif yang lain untuk permulaan kitaran baru yang besar.

Permodalan pasaran altcoin menunjukkan tempoh pengumpulan yang pasti, kerana permodalan pasaran altcoin telah melambung antara $ 50 dan $ 113 bilion. Ketika rentang pengumpulan berakhir, klimaks semakin hampir untuk kapitalisasi pasar altcoin juga.

Yang penting sekali lagi ialah rata-rata bergerak 100 dan 200 hari perlu memberikan sokongan dengan cara yang sama seperti yang mereka lakukan sepanjang keseluruhan kitaran sebelum puncaknya pada bulan Disember 2017.

Sekiranya itu berlaku, penembusan kemungkinan melebihi $ 113 bilion dan kenaikan berterusan ke arah $ 135 atau bahkan $ 200 bilion. Setakat ini, rintangan pada $ 113 bilion telah diuji beberapa kali.

Sebagai peraturan, semakin banyak rintangan diuji, semakin lemah tahapnya. Ujian lain kemungkinan akan menghasilkan kekuatan yang cukup untuk kejayaan dan lonjakan ke atas.

Sehubungan itu, $ 200 bilion bukanlah tahap yang mustahil untuk dijangkakan dalam perhimpunan seterusnya.

Carta ETH / BTC pada masa ini menunjukkan pemampatan tetapi apakah maksudnya? Pada dasarnya, ini bermaksud bahawa harga bergerak dalam julat penyempitan dan ketika harga bergerak di dalam julat sempit ini, penembusan biasanya mengakibatkan pergerakan turun naik yang berat.

Dalam kes Ether, kemungkinan pelanggaran ini berlaku secara terbalik. Julat pengumpulan serupa berlaku di sini, di mana pasangan BTC melayang di atas MA 100 dan 200 hari.

Selagi tahap ini menyokong, penembusan ke arah atas mungkin berlaku. Kawasan seterusnya untuk ditonton ialah 0.029-0.03 sats dan 0.036-0.04 sats.

Senario yang paling mungkin ditunjukkan dalam carta di atas. Oleh kerana rintangan sebelumnya $ 217- $ 222 disahkan sebagai sokongan, kemungkinan berlanjutan ke arah kenaikan akan berlaku.

Seperti yang dibincangkan sebelumnya, kenaikan sebelumnya ke $ 215 menunjukkan bahawa penyatuan adalah kemungkinan besar berlaku di sini. Dalam penyatuan ini, kekuatan dapat dikumpulkan sebelum gelombang besar seterusnya bermula.

Sebaik sahaja harga Ether pecah di atas penghalang $ 250, kesinambungan lebih jauh ke arah $ 290 dan $ 330 ada di atas meja. Dalam kes ini, kawasan rintangan utama yang perlu ditonton ialah $ 330.

Di sisi lain, jika harga Ether turun di bawah tahap sokongan $ 217- $ 222, kemungkinan penurunan berterusan. Sokongan terakhir adalah kawasan MA 100 dan 200 hari sekitar $ 175-180.

Zon ini harus tetap menjadi sokongan untuk mengekalkan momentum kenaikan yang lebih tinggi. Jika tidak, ujian sebanyak $ 100 juga mungkin berlaku

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!