Analisis Harga Pasaran Crypto Minggu Ini

3

Bitcoin (BTC), emas, minyak mentah, dan pasaran ekuiti AS meningkat tajam sepanjang suku kedua tahun ini. Ini menunjukkan bahawa selera pelabur tetap kuat kerana mereka yakin bahawa bank pusat akan terus mengekalkan penawaran wang.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Walaupun pelonggaran monetari dapat menjadi penyelesaian jangka pendek, jika tidak dikembalikan pada waktu yang tepat, ia dapat menghancurkan ekonomi dalam jangka panjang, seperti yang terlihat di Zimbabwe.

Walaupun aset teratas di CoinMarketCap telah tersekat dalam beberapa hari terakhir, penyertaan dari pelabur institusi dan pelabur runcit semakin meningkat. Ini menunjukkan bahawa pelabur yang berpengetahuan telah membeli Bitcoin untuk jangka masa panjang.

Menurut suku strategi CFRA Research, Sam Stovall, suku ketiga secara historis merupakan suku yang paling lemah untuk pasaran saham AS. Sekiranya sejarah berulang dan hubungan antara Bitcoin dan S&P 500 tetap tinggi, tindakan harga Bitcoin mungkin akan tetap reda selama beberapa minggu lagi.

BTC / USD
Beruang tidak dapat memanfaatkan pemecahan dari garis trend segitiga menaik pada 27 Jun kerana tidak ada penjualan susulan dalam Bitcoin (BTC) di bawah $ 8,825. Ini menunjukkan bahawa penjualan mengering pada tahap yang lebih rendah.

Pada masa ini, bulls berusaha untuk menaikkan harga di atas garis arah aliran. Walaupun berjaya, mereka akan menghadapi tentangan sengit pada purata pergerakan eksponensial 20 hari ($ 9,314) dan juga pada purata bergerak sederhana 50 hari ($ 9,428).

Penembusan SMA 50 hari akan memberi isyarat kekuatan dan kemungkinan akan menarik belian lebih lanjut, menghasilkan kenaikan kepada $ 10,000.

Paparan ini akan dibatalkan sekiranya pasangan BTC / USD menolak dari rintangan overhead. Dalam kes sedemikian, beruang akan berusaha menurunkan harga di bawah $ 8,825 dan jika berjaya, penurunan ke $ 8,638.79 dan $ 8,130.58 adalah mungkin.

ETH / USD
Melambung semula dari $ 216.06 telah mencapai EMA 20-hari ($ 230), yang kemungkinan akan bertindak sebagai rintangan yang kaku, tetapi jika bulls dapat mendorong Ether (ETH) di atas rintangan ini, kenaikan ke $ 253.556 adalah mungkin.

Sebaliknya, jika cryptocurrency peringkat kedua di CoinMarketCap ditolak dari EMA 20 hari, pengujian semula sebanyak $ 216.006 adalah mungkin. Penembusan di bawah sokongan ini dapat menghasilkan pembetulan yang lebih mendalam hingga $ 200 dan di bawah $ 176.112.

EMA 20 hari meratakan dan indeks kekuatan relatif telah meningkat ke titik tengah, yang menunjukkan keseimbangan antara penawaran dan permintaan. Ini dapat mengekalkan pasangan ETH / USD untuk beberapa hari lagi sehingga harga saham menaikkan harga di atas $ 253,56 dan meneruskan aliran menaik.

XRP / USD
Rali pelepasan di XRP tidak dapat mencapai tahap di atas tahap $ 0.18, yang menunjukkan kurangnya sokongan membeli pada tahap yang lebih tinggi. Sekiranya penurunan harga di bawah $ 0.173278, kemungkinan pengujian semula terendah baru-baru ini pada $ 0.169012 mungkin.

Kedua-dua purata bergerak merosot dan RSI telah diperdagangkan berhampiran zon oversold, yang menunjukkan bahawa beruang mempunyai kelebihan.

Penembusan harga di bawah $ 0.169012 cenderung untuk menarik penjualan lebih jauh yang dapat menyeret harga ke garis sokongan saluran menurun. Penembusan di bawah saluran dapat meningkatkan penjualan sehingga jatuh ke $ 0.14.

Pandangan menurun ini akan tidak sah jika bullish dapat mendorong cryptocurrency peringkat keempat di CoinMarketCap di atas saluran menurun.

BCH / USD
Setelah meningkat di atas $ 217.55, pembelian dalam Bitcoin Cash (BCH) telah mengering, yang mengakibatkan perdagangan yang ketat selama dua hari terakhir. Lonjakan dari tahap semasa cenderung menghadapi rintangan kaku pada purata bergerak.

EMA 20 hari ($ 232) merosot dan RSI berada di wilayah negatif, menunjukkan bahawa beruang memiliki kelebihan.

Sekiranya cryptocurrency peringkat kelima di CoinMarketCap merosot di bawah $ 217.55, penurunan kepada sokongan kritikal pada $ 200 adalah mungkin.

Untuk sentimen menurun ini untuk menukar kenaikan harga harus mendorong pasangan BCH / USD melebihi SMA 50 hari ($ 239).

BSV / USD
Reli kelegaan di Bitcoin SV (BSV) merosot pada $ 162.53 pada 28 Jun, yang menunjukkan bahawa bulls ragu-ragu untuk membeli pada tahap yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun, kenaikan yang rendah hari ini menunjukkan bahawa tahap yang lebih rendah menarik beberapa pembelian oleh kenaikan harga.

Kedua-dua purata bergerak miring ke bawah dan RSI dekat dengan zon oversold, yang menunjukkan bahawa jalan paling sedikit rintangan adalah ke arah bawah.

Sekiranya beruang dapat menenggelamkan cryptocurrency peringkat keenam di CoinMarketCap di bawah zon sokongan $ 146.20– $ 135, aliran menurun kemungkinan akan disambung semula. Ta seterusnya

Sebaliknya, tanda kekuatan pertama adalah penembusan dan penutupan (waktu UTC) di atas tahap pemecahan $ 170.

LTC / USD
Selama tiga hari terakhir, Litecoin (LTC) telah diperdagangkan dalam julat yang ketat dari $ 40,5– $ 42, yang menunjukkan bahawa lembu sedang berjuang untuk membawa harga lebih tinggi. EMA 20 hari ($ 43) merosot ke bawah dan RSI berada di zon negatif, menunjukkan bahawa beruang berada di atas.

Sekiranya beruang kembali merendahkan cryptocurrency peringkat ketujuh di CoinMarketCap di bawah $ 41, ujian semula $ 39 akan dilakukan pada kad. Penembusan di bawah sokongan kritikal ini dapat menandakan permulaan aliran menurun baru, dengan objektif sasaran jangka pendek $ 35 dan di bawahnya $ 32.50.

Walau bagaimanapun, jika pembelian meningkat dan kenaikan harga boleh mendorong harga di atas kedua-dua purata bergerak, kemungkinan kenaikan pada rentang $ 39– $ 51 adalah mungkin. Langkah tren seterusnya kemungkinan akan dimulakan setelah pasangan LTC / USD keluar dari julat.

BNB / USD
Bulls berusaha untuk mendorong Binance Coin (BNB) kembali di atas rintangan overhead pada $ 15.72. Di atas tahap ini, pemulihan mungkin akan melanda EMA 20 hari ($ 16).

Sekiranya aset kripto peringkat kelapan di CoinMarketCap turun dari tahap semasa atau EMA 20 hari, beruang akan berusaha menurunkan harga di bawah sokongan segera pada $ 14.80. Di bawah tahap ini, penurunan kepada $ 13.65 adalah mungkin.

Walau bagaimanapun, jika pembeli dapat menaikkan harga di atas EMA 20 hari, kemungkinan beralih ke SMA 50 hari ($ 16.54) dan kemudian ke $ 18.1377. Pergerakan tren seterusnya kemungkinan akan bermula setelah pasangan BNB / USD keluar dari julat $ 13.65– $ 18.1377 yang besar.

ADA / USD
Cardano (ADA) telah keluar dari segitiga simetri dan rintangan overhead pada $ 0,0901373, yang menunjukkan penyambungan semula pergerakan naik.

Sasaran corak penembusan segitiga adalah $ 0,10686 tetapi tidak mungkin menjadi garis lurus ke sasaran kerana beruang mungkin berusaha untuk menghentikan aliran menaik pada $ 0.10.

Walau bagaimanapun, kerana kedua-dua purata bergerak naik dan RSI dekat dengan wilayah overbought, kelebihannya tetap ada.

Paparan ini akan dibatalkan sekiranya cryptocurrency peringkat kesembilan di CoinMarketCap menurun dari tahap semasa dan menjunam di bawah $ 0.0901373.

CRO / USD
Crypto.com Coin (CRO) melambung tinggi pada $ 0.133539 pada 30 Jun, yang berada tepat di bawah objektif sasaran $ 0.135202 seperti yang disarankan dalam analisis sebelumnya. Siri tertinggi yang lebih tinggi, disokong oleh purata bergerak naik, mengesahkan aliran menaik.

Walau bagaimanapun, perbezaan bearish pada RSI memberi amaran bahawa aliran menaik mungkin melemah dan kemungkinan pembetulan atau penyatuan kecil.

Kadang-kadang, dalam aliran menaik yang kuat, perbezaan seperti itu tidak sah kerana aset meneruskan aliran menaik tetapi peniaga harus tetap berhati-hati ketika perbezaan berlaku kerana beberapa kali mereka meramalkan pembetulan.

Sekiranya beruang merendahkan cryptocurrency peringkat ke-10 di CoinMarketCap di bawah EMA 20 hari ($ 0.116), ini akan menjadi amaran pertama bahawa aliran menaik semakin lemah. Penembusan harga di bawah $ 0.11 akan menandakan kemungkinan pembetulan lebih mendalam.

Paparan ini akan tidak sah jika pasangan CRO / USD menembusi di atas $ 0.133539 dan meneruskan perjalanan ke arah objektif sasaran $ 0.135202 dan kemudian $ 0.15306.

EOS / USD
Walaupun kenaikan harga saham menurun pada 27 Jun, mereka berjuang untuk membawa EOS lebih tinggi, yang menunjukkan bahawa pembelian mengering pada tahap yang lebih tinggi. Harga telah menyatukan hampir dengan sokongan $ 2.3314 selama tiga hari terakhir.

Sekiranya harga tidak naik, kenaikan mungkin akan kehilangan minat dan itu boleh mengakibatkan kejatuhan lain ke arah $ 2.1926.

EMA 20-hari yang menurun ($ 2,49) dan tahap RSI di bawah 40 menunjukkan bahawa beruang mempunyai kelebihan dalam jangka pendek. Sekiranya bear boleh merendahkan cryptocurrency peringkat ke-11 di CoinMarketCap di bawah $ 2.1926, penurunan boleh mencecah $ 1.80.

Pandangan menurun ini akan tidak sah jika pasangan EOS / USD melambung dari tahap semasa dan menembusi di atas purata bergerak.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!