Antminer Z11 Mempunyai Kuasa Hashing Tiga Kali Ganda

294

Syarikat gergasi perlombongan Cryptocurrency Bitmain telah melancarkan peralatan baru untuk zcash cryptocurrency yang berorientasikan privasi, yang dikatakan mempunyai tiga kali lebih banyak hash kuasa berbanding sebelumnya.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Mengumumkan berita itu pada hari Selasa, Bitmain berkata ASIC (litar bersepadu spesifik aplikasi), yang dikenali sebagai Antminer Z11, direka untuk mengendalikan cryptocurrency yang berdasarkan algoritma Equihash, seperti zcash.

Syarikat itu menambah produk baru menawarkan kuasa hashing 135K sol / s (penyelesaian sesaat), yang “tiga kali lebih kuat” daripada penambang Equihash sebelumnya, Antminer Z9, yang dikeluarkan pada bulan Mei lalu. Sol / s umumnya bersamaan dengan h / s (hash per saat), iaitu bilangan pengiraan hash yang dicipta sesaat dalam perlombongan cryptocurrency.

Bitmain mendakwa bahawa Antminer Z11, menggunakan cip 12-nanometer, lebih cekap tenaga kerana struktur litar dalaman baru, yang dapat menjimatkan 60 peratus daripada kos elektrik berbanding dengan Z9.

Bitmain pertama melancarkan Antminer Z9 pada masa komuniti zcash sedang mengadakan perbahasan yang berterusan mengenai sama ada rangkaian perlu diubah untuk menjadi ASIC-resistance, bermakna rangkaian akan menghalang penyertaan pelombong menggunakan ASIC, pada umumnya lebih berkuasa daripada biasa Unit Pemprosesan Grafik (GPU).

Walau bagaimanapun, pada bulan Jun tahun lepas, ahli komuniti zcash di persidangan Zcon0 mengundi untuk tidak memberi keutamaan kepada usaha penyelidikan untuk menukar peraturan rangkaian zcash untuk menjadikannya tahan terhadap ASIC.

Hanya bulan lepas, Bitmain juga melancarkan prosesor perlombongan 7-nanometer yang baru, yang dikenali sebagai BM1397, yang direka untuk cryptocurrency proof-of-work berdasarkan algoritma SHA256, seperti bitcoin dan bitcoincash .

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!