Apa itu DigiByte (DGB) – Review Harga

62

DigiByte (DGB) adalah platform blockchain sumber terbuka dan penciptaan aset. Pembangunan bermula pada Oktober 2013 dan blok genetik token DGBnya dilombong pada Januari 2014 sebagai garpu Bitcoin (BTC).

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Blockchain dan cryptocurrency awam yang lama, DigiByte menggunakan lima algoritma yang berbeza untuk meningkatkan keselamatan, dan pada asalnya bertujuan untuk meningkatkan keselamatan, keupayaan dan kelajuan transaksi blockchain Bitcoin.

DigiByte terdiri daripada tiga lapisan: kontrak pintar “App Store”, lejar awam dan protokol teras yang menampilkan nod yang berkomunikasi untuk menyampaikan transaksi.

DigiByte adalah modifikasi Bitcoin yang bertujuan untuk mempelbagaikan kemungkinan keselamatan, kelajuan dan kapasiti.

Penjelmaan pertamanya adalah sebagai blockchain sumber terbuka dan cryptocurrency yang berkaitan, DGB. Rangkaian ini mempunyai lima algoritma yang berasingan yang membantu menjaga keselamatan dan membantu mencegah pelombong ASIC daripada terlalu banyak berkuasa.

Kemudian, tawaran lain, DigiAssets, muncul, dengan DGB sebagai token asalnya. DigiAssets menarik minat para pembangun yang ingin melancarkan aset digital, aplikasi terdesentralisasi (DApps) dan mengekod kontrak pintar yang diperlukan.

Semua struktur tadbir urus untuk DigiByte dijalankan secara sukarela, sejajar dengan tesis bahawa rangkaian harus menjadi sumber terbuka dan dapat diakses oleh umum. Bayaran transaksi dalam DGB dibayar kepada pelombong untuk mengesahkan blockchain.

Founder : Jared Tate

DigiByte diciptakan oleh Jared Tate, juga dikenal sebagai “DigiMan,” yang mengawasi metamorfosisnya dari pengembangan hingga penyiapannya sekarang sebelum mengumumkan bahawa dia akan berhenti sementara dari jabatannya pada Mei 2020

Tate sejak itu kembali, dan pada bulan September 2020 sekali lagi kelihatan sangat berkaitan dengan pertumbuhan DigiByte.

Biografi Tate menyatakan bahawa dia terlibat dengan Bitcoin dari tahun 2012 dan seterusnya, dan mengarang buku pertama yang ditulis oleh pengasas blockchain, “Blockchain 2035: The Digital DNA of Internet 3.0.”

Operasi DigiByte tidak hanya bergantung pada pemaju, tetapi juga DigiByte Foundation, sebuah organisasi sukarelawan yang bertugas mengawasi pemeliharaan projek. Kumpulan sukarelawan ketiga, Pasukan Kesedaran DigiByte, bertanggungjawab untuk aktiviti pemasaran dan promosi.

Nama Syarikat : Digibyte

Bermula pada tahun 2014 dengan berharga $0.0009

Pada era bubble bitcoin 2018 , DGB berjaya memuncak ke harga $0.13

Namun ia kembali jatuh ke paras harga $0.005 sehingga PKP 1.0 bermula. Semenjak itu Digibyte kembali rally ke paras harga $0.06 kini.

Kini ia mula bangkit namun pergerakan nya sangat perlahan, Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga DigiByte
Tahun 2021 = $0.09
Tahun 2022 = $0.12
Tahun 2023 = $0.19
Tahun 2024 = $0.22

Ingin belajar percuma untuk bagaimana melibatkan diri dengan Cryptocurrency? :
Join Group Telegram Kami Sekarang : https://t.me/cryptoheisttrading


Nak beli Bitcoins/Altcoin tapi tak tau macam mana nak beli? “
.
.
Assalammualaikum wbt. Kami dari blocky.my 5 tahun telah bertapak di Malaysia
.
Apa peranan kami utk anda ?
.
✅ Support Group FREE
✅ Guidelines dari Trainer terlatih
✅ ZOOM meeting FREE CLASS
✅ Menyediakan platform regulated utk anda
.
Jika anda berminat nk tau lebih dlm lagi click link dibawah 👇
( link telegram)
.
p/s : kami bukak 100 org terawal saja.

CryptoHeistTrading
Info dan tips Dunia Matawang Digital
https://t.me/cryptoheisttrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!