Apa itu Kusama (KSM) – Review Harga

40

Digambarkan sendiri sebagai kembar “Polkadot,” Kusama adalah platform blockchain eksperimental yang direka untuk menyediakan kerangka kerja yang besar dan boleh dikendalikan secara besar-besaran untuk pemaju.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Kusama dibina di blockchain yang dikembangkan oleh Parity Technologies. Kusama mempunyai pangkalan kode hampir sama dengan Polkadot – salah satu blockchain yang paling berjaya yang boleh dikendalikan.

Kusama, projek yang pantas mendapat akses ke rangkaian pelindung yang sangat berskala dan dapat dikendalikan, dengan ciri-ciri yang belum tersedia di Polkadot.

Platform ini dirancang untuk menyediakan landasan ujian bagi para pembangun yang ingin berinovasi dan menggunakan blockchain mereka sendiri dan dapat digunakan sebagai rangkaian persediaan sebelum dilancarkan di Polkadot – walaubagaimanapun banyak projek memilih untuk tetap bersama Kusama untuk produk akhir mereka.

Seperti Polkadot, Kusama mempunyai kemampuan tadbir urus dalam talian. Tadbir urus rantaian ini decentralized yang membolehkan sesiapa sahaja yang mempunyai token Kusama (token KSM) atau token parachain untuk memilih cadangan tadbir urus masing-masing.

Founder : Dr. Gavin Wood

Kusama dibina oleh pasukan yang sama yang mencipta Polkadot, sebuah syarikat yang dikenali sebagai Parity Technologies. Pengasasnya ialah Dr. Gavin Wood, seorang saintis komputer dan pengaturcara terkenal di dunia, yang juga mengasaskan Ethereum

Nama Syarikat : Parity Technologies

Parity Technologies mempunyai pasukan yang luas yang terdiri daripada beberapa jurutera blockchain paling berjaya di dunia, dan mempunyai lebih dari 100 pekerja yang tersebar di seluruh dunia.

Di samping itu, Kusama dibiayai oleh hibah dari Yayasan Web3, yang dilancarkan untuk membantu “memelihara dan mengawasi teknologi dan aplikasi dalam bidang protokol perisian web yang terdesentralisasi.” Yayasan Web3 juga menyokong Kusama dengan penyelidikan dan pengembangan masyarakat berkat pasukan pertumbuhannya.

Kusama bermula September 2019 berharga $6.10

Kusama menunjukkan prestasi yang baik. Walaupun ada jatuh naik dalam pasaran, namun ia tetap memecah pasaran kini berharga $120

Sejak pelancaran nya Kusama telah berjaya memporelehi 12,891% dalam masa 4 bulan.

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Kusama
Tahun 2021 = $120
Tahun 2022 = $200
Tahun 2023 = $340
Tahun 2024 = $500

Ingin belajar percuma untuk bagaimana melibatkan diri dengan Cryptocurrency? :
Join Group Telegram Kami Sekarang : https://t.me/cryptoheisttrading


Nak beli Bitcoins/Altcoin tapi tak tau macam mana nak beli? “
.
.
Assalammualaikum wbt. Kami dari blocky.my 5 tahun telah bertapak di Malaysia
.
Apa peranan kami utk anda ?
.
✅ Support Group FREE
✅ Guidelines dari Trainer terlatih
✅ ZOOM meeting FREE CLASS
✅ Menyediakan platform regulated utk anda
.
Jika anda berminat nk tau lebih dlm lagi click link dibawah 👇
( link telegram)
.
p/s : kami bukak 100 org terawal saja.

CryptoHeistTrading
Info dan tips Dunia Matawang Digital
https://t.me/cryptoheisttrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!