Apa itu OX (ZRX) – Review Harga

43

0x adalah protokol infrastruktur yang membolehkan pengguna memperdagangkan token ERC20 dan aset lain dengan mudah di blockchain Ethereum tanpa bergantung pada perantara terpusat seperti pertukaran cryptocurrency tradisional.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

0x mencapai fungsi pertukaran yang terdesentralisasi ini dengan menggunakan koleksi kontrak pintar sumber terbuka dan boleh diaudit secara terbuka yang bekerjasama untuk menghasilkan protokol perdagangan geseran rendah yang fleksibel yang dapat dibuat oleh pemaju dengan mudah menggunakan produk mereka.

Protokol ini dikuasakan oleh token utiliti ERC20 yang dikenali sebagai ZRX. Nod yang (juga dikenali sebagai penyampai) mengehoskan buku pesanan di luar rantai dan menawarkan aplikasi yang menghadap pengguna yang menyampaikan maklumat ini dan membolehkan pengguna membuat, mengisi dan membatalkan transaksi dibayar dalam token ZRX (sebagai bayaran perdagangan). ZRX juga dapat digunakan untuk berpartisipasi dalam pemerintahan platform, membantu pemegang mencadangkan dan memilih perubahan pada protokol.

Pada tahun 2019, 0x mengumumkan penambahbaikan token ZRX, menambahkan fungsi tambahan, yang membolehkan pemegang ZRX menyerahkan kepentingan mereka kepada pembuat pasaran untuk mendapatkan ganjaran pasif sambil mengekalkan kemampuan mengundi mereka.


Tidak seperti banyak protokol pertukaran terdesentralisasi Ethereum lain, 0x menyokong token fungible (ERC20) dan non-fungible (ERC-723). Ini bererti ia dapat digunakan untuk perdagangan tanpa izin dari pelbagai jenis aset, memberikan cara kepada pemegang untuk membeli, menjual dan menukar sebahagian besar aset Ethereum melalui lebih dari selusin aplikasi yang berbeza.

Protokol 0x dapat diterapkan untuk berbagai kasus penggunaan, termasuk pasar gaya eBay untuk barang dan perkhidmatan digital, meja perdagangan OTC, fungsi pertukaran untuk protokol DeFi dan pertukaran terdesentralisasi biasa.

Walaupun 0x dapat digunakan untuk membangun produk pertukaran yang sangat fleksibel, ia juga dapat dimasukkan ke dalam produk di mana pertukaran aset adalah ciri sekunder – seperti untuk pembelian dalam permainan dan platform pengurusan portfolio.

Pada protokol 0x, pengambil mudah tunai membayar yuran dalam bentuk token ZRX – yuran ini digunakan untuk memberi insentif kepada kecairan pembuat pasaran (relayer). Pengguna juga perlu membayar protokol dalam bentuk Ether (ETH), yang digunakan untuk membayar gas yang digunakan dalam transaksi yang mereka selesaikan. Sebagai protokol sumber terbuka, 0x tidak menerima bahagian pendapatan ini, dan sebaliknya disokong oleh token ZRX yang dibuka sebagai insentif pasukan dan pembangun – bersama dengan pendanaan awal ICO.

Founder : Will Warren dan Amir Bandeali

0x ditubuhkan pada tahun 2016 oleh Will Warren dan Amir Bandeali. Kedua-dua pengasas terus melayani platform, dengan Will Warren sebagai CEO 0x, sedangkan Amir Bandeali adalah CTO.

Platform ini dilancarkan berikutan tawaran syiling awal yang berjaya (ICO) pada tahun 2017, di mana ia mengumpulkan sejumlah $ 24 juta – dengan sokongan daripada firma pelaburan terkemuka termasuk Polychain Capital, Pantera Capital dan FBG Capital.

Nama Syarikat : 0x

Sebelum ICO habis terjual, Warren bekerja dalam beberapa peranan penyelidikan dan secara ringkas memegang peranan sebagai penasihat teknikal Basic Attention Token (BAT). Bandeali, sebaliknya, lulus dari University of Illinois dengan BSc dalam bidang Kewangan dan memegang beberapa jawatan perdagangan sebelum mengasaskan 0x.

Kini pasukan ini dianggotai oleh lebih daripada 30 individu, termasuk jurutera, penyelidik dan pereka yang berusaha untuk mengemas kini platform dan terus berjalan lancar.

Zrx bermula pada Oktober 2017 berharga $0.22

Harga telah memuncak ke $2.35 pada era bubble 2018 sebelum jatuh ke paras $0.20 semula

Kini ia kembali ke paras $1.29, dan dijangka akan kembali ke harga tertinggi pada bila-bila masa.

Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga ZRX
Tahun 2021 = $1.50
Tahun 2022 = $3.50
Tahun 2023 = $5.90
Tahun 2024 = $8.50

Ingin belajar percuma untuk bagaimana melibatkan diri dengan Cryptocurrency? :
Join Group Telegram Kami Sekarang : https://t.me/cryptoheisttrading


Nak beli Bitcoins/Altcoin tapi tak tau macam mana nak beli? “
.
.
Assalammualaikum wbt. Kami dari blocky.my 5 tahun telah bertapak di Malaysia
.
Apa peranan kami utk anda ?
.
✅ Support Group FREE
✅ Guidelines dari Trainer terlatih
✅ ZOOM meeting FREE CLASS
✅ Menyediakan platform regulated utk anda
.
Jika anda berminat nk tau lebih dlm lagi click link dibawah 👇
( link telegram)
.
p/s : kami bukak 100 org terawal saja.

CryptoHeistTrading
Info dan tips Dunia Matawang Digital
https://t.me/cryptoheisttrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!