Apa itu Terra (LUNA) – Review Harga

60

Terra adalah protokol blockchain yang menggunakan stablecoin yang dipasang dengan fiat untuk menggerakkan sistem pembayaran global yang stabil dengan harga. Menurut kertas putihnya, Terra menggabungkan kestabilan harga dan penggunaan mata wang fiat dengan ketahanan penapisan Bitcoin (BTC) dan menawarkan penyelesaian yang pantas dan berpatutan.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Pembangunan di Terra bermula pada Januari 2018, dan jaringan utamanya dilancarkan secara rasmi pada April 2019. Mulai September 2020, ia menawarkan koin stabil yang disatukan ke dolar AS, won Korea Selatan, tugrik Mongolia dan sekumpulan mata wang Hak Pengambilan Khas Dana Monetari Antarabangsa – dan ia bermaksud untuk melancarkan pilihan tambahan.

Token asli Terra, LUNA, digunakan untuk menstabilkan harga stablecoin protokol. Pemegang LUNA juga dapat mengemukakan dan memilih cadangan pemerintahan.

Founder : Daniel Shin dan Do Kwon


Kedua-duanya memikirkan projek itu sebagai cara untuk mendorong penggunaan teknologi blockchain dan cryptocurrency yang cepat melalui fokus pada kestabilan harga dan kebolehgunaan. Kwon mengambil jawatan CEO Terraform Labs, syarikat di belakang Terra.

Sebelum mengembangkan Terra, Shin mengasaskan dan mengetuai Ticket Monster, atau dikenali sebagai TMON – platform e-dagang Korea Selatan yang utama. Dia kemudian mengasaskan Fast Track Asia, sebuah inkubator permulaan yang bekerjasama dengan usahawan untuk membina syarikat yang berfungsi sepenuhnya.

Kwon sebelum ini mengasaskan dan berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Anyfi, syarikat permulaan yang menyediakan penyelesaian rangkaian tanpa wayar yang terdesentralisasi. Dia juga pernah bekerja sebagai jurutera perisian untuk Microsoft dan Apple.

Terra berusaha untuk membezakannya melalui penggunaan koin stabil yang dipasang dengan fiat, dengan menyatakan bahawa ia menggabungkan faedah cryptocurrency tanpa sempadan dengan kestabilan harga mata wang fiat setiap hari. Ia mengekalkan pasak 1-1 melalui algoritma yang secara automatik menyesuaikan penawaran stablecoin berdasarkan permintaannya. Ia melakukannya dengan memberi insentif kepada pemegang LUNA untuk menukar LUNA dan stablecoin dengan kadar pertukaran yang menguntungkan, jika diperlukan, untuk mengembangkan atau mengontrak penawaran stablecoin untuk memenuhi permintaan.

Terra telah menjalin beberapa perkongsian dengan platform pembayaran, terutama di rantau Asia-Pasifik. Pada bulan Julai 2019, Terra mengumumkan kerjasama dengan Chai, aplikasi pembayaran mudah alih yang berbasis di Korea Selatan, di mana pembelian yang dilakukan menggunakan aplikasi di platform e-commerce diproses melalui rangkaian blockchain Terra. Setiap transaksi dikenakan (rata-rata) bayaran 2% –3% yang dikenakan kepada peniaga.

Nama Syarikat : Terraform Labs

Di samping itu, Terra disokong oleh Terra Alliance, sekumpulan perniagaan dan platform yang menganjurkan penggunaan Terra. Pada Februari 2019, syarikat itu mengumumkan bahawa platform e-dagang dari 10 negara yang berbeza, yang mewakili pangkalan pengguna 45 juta dan nilai dagangan kasar $ 25 bilion, adalah anggota pakatan tersebut.

Terra bermula pada 2019 berharga $3.27

Walaubagaimanapun harganya telah jatuh ketahap terendah berharga $0.20. pada waktu

Kini ia mula memanjat kembali keparas harga $1.66

Terra dijangka akan kembali ke harga mulanya iaitu $3.30 dalam masa terdekat.

Secara ringkas nya dari spekulasi harga Terra yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Terra
Tahun 2021 = $4
Tahun 2022 = $10
Tahun 2023 = $20
Tahun 2024 = $50

Ingin belajar percuma untuk bagaimana melibatkan diri dengan Cryptocurrency? :
Join Group Telegram Kami Sekarang : https://t.me/cryptoheisttrading


Nak beli Bitcoins/Altcoin tapi tak tau macam mana nak beli? “
.
.
Assalammualaikum wbt. Kami dari blocky.my 5 tahun telah bertapak di Malaysia
.
Apa peranan kami utk anda ?
.
✅ Support Group FREE
✅ Guidelines dari Trainer terlatih
✅ ZOOM meeting FREE CLASS
✅ Menyediakan platform regulated utk anda
.
Jika anda berminat nk tau lebih dlm lagi click link dibawah 👇
( link telegram)
.
p/s : kami bukak 100 org terawal saja.

CryptoHeistTrading
Info dan tips Dunia Matawang Digital
https://t.me/cryptoheisttrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!