Apa itu Yearn Finance (YFI) – Review Harga

8

Yearn.finance adalah perkhidmatan agregator untuk pelabur kewangan terdesentralisasi (DeFi), menggunakan automasi untuk membolehkan mereka memaksimumkan keuntungan dari hasil pertanian digital yang digelar “Farm Yield”.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Tujuannya adalah untuk mempermudah ruang DeFi yang terus berkembang untuk pelabur yang tidak berfikiran teknikal atau yang ingin berinteraksi dengan cara yang kurang komited daripada peniaga yang serius.

Dilancarkan pada Februari 2020, perkhidmatan itu, yang sebelumnya dikenali sebagai iEarn, telah menyaksikan pertumbuhan yang besar dalam beberapa bulan kebelakangan ini apabila produk baru muncul dan pembangun mengeluarkan token dalaman YFI.


Yearn.finance ditetapkan untuk mempermudah pelaburan dan aktiviti DeFi seperti hasil pertanian untuk sektor pelabur yang lebih luas.

Platform ini menggunakan pelbagai alat yang dipesan khas untuk bertindak sebagai agregator untuk protokol DeFi seperti Curve, Compound dan Aave, menjadikan mereka yang mempertaruhkan cryptocurrency hasil tertinggi.

Ciri-ciri baru terus dilancarkan, ini bertujuan, antara lain, untuk membantu mengekalkan nilai platform jangka panjang.

Yearn.finance memperoleh keuntungan dengan mengenakan yuran pengeluaran, yang kini 0,5% pada akhir September 2020, serta 5% subsidi subsidi gas. Oleh kerana model pemerintahannya, ini secara teknis dapat diubah dengan konsensus kapan saja.

Pasaran sasaran untuk yearn.finance adalah pelabur yang tidak mempunyai masa untuk mengkaji fenomena DeFi yang semakin kompleks dari awal, atau yang ingin mengoptimumkan pulangan mereka.

Founder : Andre Cronje

Yearn.finance adalah cetusan idea Andre Cronje. Setelah meninggalkan projek iEarn pada Februari 2020, Cronje kembali mengawasi kelahiran semula, dengan alat baru muncul dan YFI muncul pada bulan Julai.

Sejak itu, kekayaannya telah berubah, dengan aset di bawah nilai terkunci masuk lebih dari $ 10 juta pada akhir September 2020.

Cronje mempunyai kerjaya yang panjang dalam cryptocurrency dan menjadi sinonim dengan DeFi khususnya. Dia juga memiliki posisi di ekosistem kontrak pintar Fantom dan CryptoBriefing, sumber yang didedikasikan untuk penawaran syiling awal (ICO) dan media crypto.

Nama Syarikat : Yearn Finance adalah DeFi dan tidak mempunyai syarikat

YFI bermula pada tahun 2020 berharga $790.

Dalam masa 3 bulan YFI berjaya memuncak ke harga $43,337.

Namun ia jatuh ke paras harga $8,520 dalam masa 2 bulan.

Kini YFI kembali naik ke paras harga $36,817.

Dalam masa beberapa bulan dari pelancaran Yearn Finance, ia berjaya memungut keuntungan sebanyak 4829% dalam masa 6 bulan.

Kelihatan Yearn Finance akan mengejar semula harga All-time-high tidak lama lagi. Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Yearn Finance
Tahun 2021 = $43,337
Tahun 2022 = $60,459
Tahun 2023 = $100,000
Tahun 2024 = $120,642

Ingin belajar percuma untuk bagaimana melibatkan diri dengan Cryptocurrency? :
Join Group Telegram Kami Sekarang : https://t.me/cryptoheisttrading


Nak beli Bitcoins/Altcoin tapi tak tau macam mana nak beli? “
.
.
Assalammualaikum wbt. Kami dari blocky.my 5 tahun telah bertapak di Malaysia
.
Apa peranan kami utk anda ?
.
✅ Support Group FREE
✅ Guidelines dari Trainer terlatih
✅ ZOOM meeting FREE CLASS
✅ Menyediakan platform regulated utk anda
.
Jika anda berminat nk tau lebih dlm lagi click link dibawah 👇
( link telegram)
.
p/s : kami bukak 100 org terawal saja.

CryptoHeistTrading
Info dan tips Dunia Matawang Digital
https://t.me/cryptoheisttrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!