Apa itu Zilliqa(ZIL) – Review Harga

22

Zilliqa adalah blockchain awam yang direka untuk menawarkan penyelesaian bagi transaksi yang tinggi dengan kemampuan untuk menyelesaikan beribu-ribu transaksi sesaat. Ini bertujuan untuk menyelesaikan masalah skalabilitas dan kelajuan blockchain dengan menggunakan sharding sebagai penyelesaian skala kedua. Platform ini menempatkan banyak aplikasi yang terdesentralisasi.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Kerja pembangunan secara rasmi dimulakan di Zilliqa pada bulan Jun 2017, dan testnetnya disiarkan secara langsung pada bulan Mac 2018. pada bulan Jun 2019, platform ini melancarkan mainnetnya.


Zilliqa mengaku sebagai blockchain awam pertama di dunia yang bergantung sepenuhnya pada rangkaian yang diagihkan. Ini membolehkannya mencapai throughput yang tinggi dan kadar transaksi yang tinggi sesaat, yang dikatakan menyelesaikan masalah skalabiliti. Kerana setiap shard memproses transaksi secara berasingan, ketika jaringan berkembang dan jumlah pecahan meningkat, jumlah transaksi yang dapat diproses sesaat juga meningkat. Juga, rekod segera ditambahkan ke blockchain Zilliqa setelah diproses, yang bermaksud bahawa tidak memerlukan masa tambahan untuk pengesahan.

Zilliqa berusaha menjadi pilihan utama untuk penggunaan perusahaan berskala besar, termasuk di antara industri periklanan, permainan, hiburan dan perkhidmatan kewangan dan pembayaran. Dalam makalah kedudukan 2018, pasukannya menyatakan bahawa platform “bertujuan untuk menyaingi kaedah pembayaran terpusat tradisional seperti VISA dan MasterCard.”

Anquan Capital dan Zilliqa Research, syarikat yang bertanggungjawab untuk membangunkan Zilliqa, mempunyai simpanan ZIL yang besar.

Token utiliti asli Zilliqa, ZIL, digunakan untuk memproses transaksi di rangkaian dan melaksanakan kontrak pintar.

Founder : Prateek Saxena


Zilliqa pertama kali dikandung oleh Prateek Saxena, seorang penolong profesor di National University of Singapore School of Computing. Saxena dan beberapa pelajar di School of Computing menerbitkan sebuah makalah pada tahun 2016 yang menggariskan bagaimana blockchain yang berfokus pada sharding dapat meningkatkan kecekapan dan kelajuan rangkaian.

Nama Syarikat : Zilliqa

Zilliqa bermula 2018 dengan harga $0.049

Ia berjaya memuncak ke harga $0.193 dalam masa 3 bulan,

Semenjak itu ia turun ke paras harga terendah ketika PKP bermula pada harga $0.0035

Kini ia berjaya memanjat ke harga $0.089

Kelihatan Zilliqa akan mengejar semula harga All-time-high tidak lama lagi. Secara ringkas nya dari spekulasi harga yang boleh saya andaikan :

Jangkaan Harga Zilliqa
Tahun 2021 = $0.20
Tahun 2022 = $0.40
Tahun 2023 = $0.80
Tahun 2024 = $1.60

Ingin belajar percuma untuk bagaimana melibatkan diri dengan Cryptocurrency? :
Join Group Telegram Kami Sekarang : https://t.me/cryptoheisttrading


Nak beli Bitcoins/Altcoin tapi tak tau macam mana nak beli? “
.
.
Assalammualaikum wbt. Kami dari blocky.my 5 tahun telah bertapak di Malaysia
.
Apa peranan kami utk anda ?
.
✅ Support Group FREE
✅ Guidelines dari Trainer terlatih
✅ ZOOM meeting FREE CLASS
✅ Menyediakan platform regulated utk anda
.
Jika anda berminat nk tau lebih dlm lagi click link dibawah 👇
( link telegram)
.
p/s : kami bukak 100 org terawal saja.

CryptoHeistTrading
Info dan tips Dunia Matawang Digital
https://t.me/cryptoheisttrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!