Aplikasi Carpooling Singapura Ryde Melancarkan Dompet untuk Pembayaran BTC

12

Aplikasi carpooling Singapura Ryde mengumumkan pelancaran dompet cryptocurrency sendiri yang akan memudahkan pembayaran Bitcoin (BTC) untuk perkhidmatannya.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Dalam pengumuman yang dikongsi pada 17 Jun, Ryde mengaku sebagai aplikasi tunggangan pertama dan satu-satunya yang memasukkan pembayaran Bitcoin ke dalam ekosistemnya. Pelanggan firma akan dapat menggunakan Bitcoin untuk membayar tunggakannya mulai 22 Jun.

Mata wang kripto lain akan mengikuti
Dompet Ryde, RydePay, akan membolehkan penggunanya menukar Bitcoin menjadi syiling Ryde untuk menambah baki mereka dan membayar perjalanan mereka. Penukaran berlaku pada kadar pasaran, tanpa bayaran dan duit syiling Ryde kini disatukan ke dolar Singapura.

Deposit Bitcoin ke dalam dompet akan terhad kepada nilai maksimum 999 dolar Singapura ($ 715). Tambahan pula, syarikat itu merancang untuk menambahkan sokongan untuk lebih banyak cryptocurrency pada masa akan datang. Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif firma Terence Zou berkata:

“COVID-19 telah mempercepat peralihan ke arah pembayaran digital dan Ryde akan menjadi pengubah permainan untuk penggunaan cryptocurrency di Singapura. […] Oleh kerana pengguna terbiasa membayar perkhidmatan perjalanan melalui Bitcoin, kami membayangkan bahawa ini akan menjadi pemangkin yang mendorong penggunaan cryptocurrency secara besar-besaran di sini. “

Crypto sebagai alat pembayaran untuk pengangkutan
Cryptocurrency sering dicadangkan sebagai alternatif digital yang lebih cekap dan asli untuk sistem pembayaran wang fiat digital seperti kad kredit. Walaupun kami masih di awal penggunaan crypto dalam urus niaga sehari-hari, kami mempunyai beberapa contoh cryptocurrency yang digunakan untuk membayar pengangkutan.

Sebagai contoh, pada bulan Julai 2019, bandar besar Brazil, Fortaleza mengumumkan bahawa ia akan mula menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran tiket bas. Pada tahun 2016, juga teksi Itali mula menerima Bitcoin untuk perjalanan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!