Aragon Bakal Guna Blockchain Dalam Pentadbiran Negara

168

Masyarakat Aragon di timur laut Sepanyol akan menjadi yang pertama di wilayah Sepanyol untuk menerapkan teknologi blockchain dalam pentadbiran publiknya.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Aragon adalah salah satu daripada 17 komuniti autonomi Sepanyol, yang diwujudkan dengan matlamat menjamin jumlah autonomi yang berkelayakan untuk kebangsaan dan wilayah yang berlainan di negara itu.

Fernando Gimeno, kaunselor Kewangan dan Pentadbiran Awam di kerajaan Aragon, telah menandatangani kontrak dengan Alastria – ekosistem blockchain lebih daripada 274 entiti, termasuk syarikat dan institusi yang membuat alat berasaskan blokchain selaras dengan bahasa Sepanyol dan E.U. rangka kerja undang-undang. Hasil daripada perkongsian itu, Aragon akan menjadi komuniti otonomi Sepanyol yang pertama untuk menyediakan perkhidmatan berasaskan blokchain di peringkat negeri.

Gimeno memanggil kontrak “transformatif”, menyatakan bahawa dunia akan “menyedari secara tiba-tiba dan kuat” kuasa teknologi blockchain dalam masa terdekat. Beliau juga menekankan bahawa blokchain adalah “masa depan teknologi” dan “asas” untuk pentadbiran awam.

Kaunselor Aragonese berfikir blokchain akan meningkatkan ketelusan dan kecekapan pentadbiran, yang seterusnya akan menarik perniagaan dan pelaburan. Beliau juga menambah bahawa pekerja pentadbiran serantau sudah dilatih untuk bekerja dengan teknologi itu untuk mengenali “potensi yang sangat besar”.

Catalonia juga telah menyatakan minat terhadap alat-alat berasaskan blokchain untuk pentadbiran awamnya, Cointelegraph dilaporkan pada bulan Jun 2018. Jabatan Autonomi Digital of Policy merancang untuk membangunkan strategi untuk menggabungkan blockchain menjelang akhir Disember 2018.

Sebagai teknologi berasaskan blokchain menjadi bersepadu dalam pentadbiran awam di seluruh dunia, bekas parti pemerintah dalam kerajaan Sepanyol, Partido Popular, dianggap memberikan pengecualian cukai kepada syarikat yang menggunakan teknologi blockchain.

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!