Bancor Protocol (BNT)- Hodl!!! , Kemungkinan Sejarah Lama Akan Berulang??

263

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Baru-baru ini, Bancor platform crypto yang baru melancarkan Mainnet pada 31 Mei lepas itu telah berjaya digodam orang tidak bertanggungjawab. Penggodam berjaya membawa lari lebih kurang $ 23 juta crypto, sebahagian daripadanya telah didakwa telah diubah menjadi fiat melalui perkhidmatan pertukaran segera Changelly.

Walaupun pasukan Bancor berkolaborasi dengan pemain industri lain untuk mengesan dana yang dicuri, pelanggaran keselamatan baru-baru ini menunjukkan bagaimana platform Centralized dalam menangani pelanggaran keselamatan, walaupun beberapa ahli komuniti telah mula mempersoalkan sama ada Bancor boleh dianggap sebagai perkhidmatan yang terdesentralisasi sama sekali. Namun jangan ragu-ragu dengan kemampuan Bancor. Terus Hodl Bancor (BNT) kerana ia pasti akan bangkit.

Apa itu Bancor?
Bancor dilancarkan pada bulan Jun 2017 selepas salah satu Tawaran Syiling Permulaan yang paling berjaya (ICO) dalam sejarah: Ia mengumpulkan kira-kira $ 153 juta dalam Ethereum (ETH) hanya dalam masa tiga jam semasa peringkat crowdfunding disokong oleh pelabur terkenal Tim Draper, antara lain. Dinamakan selepas mata wang supranasional yang dikonseptualisasikan oleh ahli ekonomi John Maynard Keynes dan E. F. Schumacher bertujuan untuk digunakan untuk perdagangan antarabangsa selepas Perang Dunia II, Bancor yang berpangkalan di Tel Aviv adalah platform cryptocurrency yang centralized pada dasarnya membolehkan pengguna untuk melancarkan token mereka sendiri.

Secara lebih terperinci, protokol Bancor membolehkan pengguna mengeluarkan “smart token” dan menukarnya ke token lain tanpa peniaga. Bancor mengintegrasikan token sendiri (BNT), yang boleh diperdagangkan untuk mana-mana token lain yang disokong oleh rangkaian nya.

Bancor adalah saluran untuk menjual mana-mana token digital yang tersenarai, walaupun tidak ada pembeli yang tersedia untuk mereka. Ia adalah sistem yang terpencil, Oleh itu, tidak memerlukan prosedur KYC dan tidak seperti platform perdagangan crypto centralized yang lain.

Bagaimana ia digodam?

Walau bagaimanapun, pada 9 Julai di mana penggodam berjaya mencuri kira-kira $ 23.5 juta crypto bernilai –
3,200,000 BNT (bernilai $ 10 juta),
24,984 ETH (bernilai kira-kira $ 12.5 juta) dan
229,356,645 NPXS (bernilai kira-kira $ 1 juta).

Pasukan Bancor mengesahkan kecurian di Twitternya dan dengan cepat membekukan token BNT yang dicuri, keupayaan itu dibina ke dalam protokol Bancor “untuk digunakan dalam keadaan yang melampau untuk pulih dari pelanggaran keselamatan,” mengehadkan jumlah kerosakan kepada kira-kira $ 13.5 juta. Mengenai apa yang menyebabkan serangan itu menjadi begitu berjaya, pasukan Bancor melaporkan pagi 9 Julai bahawa “wallet yang digunakan untuk menaik taraf beberapa kontrak pintar telah godam.” Semua operasi dihentikan sementara namun wakil dari Bancor meyakinkan kenyataannya bahawa perkhidmatan itu akan berada dalam tempoh 24 jam. Platform itu juga meyakinkan bahawa “tiada wallet pengguna lain telah digodam dalam serangan itu.”

Terus Hodl Bancor (BNT) Mengapa? , Kenapa?

Jikalau anda seorang pengkaji sejarah , anda akan ketahui Bancor Protokol bermula semasa perang dunia ke-2. Dalam mengatasi masalah conversion currency , Bancor Protokol telah di persembahkan oleh keluarga Rothchild kepada keluarga Freemason yang menjadi pemerintah United Kingdom waktu itu. Jika dilihat pengaruh dibalik Bancor Protokol adalah orang sangat berpengaruh dalam era matawang kertas. Bagaimana Bancor Protokol boleh mengatasi masalah inflasi conversion semasa perang dunia 2??. Begitu juga dengan progress nya hari ini. Bagi penulis Harga Bancor akan sampai ke kemuncak , bilamana U.S.A memberi kuasa Nato kepada Israel dan mengisytiharkan New Goverment & New World Order. Diantara coin yang berpengaruh dibawah keluarga Freemason adalah Bancor Network Protocol (BNT) dan BlockCredit Mason Protocol (BCPT).

https://en.wikipedia.org/wiki/Bancor

Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!