Bandar China di Wilayah Hunan Melancarkan Platform Blockchain untuk Data Harta Tanah

130

Bandar Loudi China telah melancarkan platform blockchain untuk menyimpan data hartanah, akhbar rasmi Parti Komunis China, People’s Daily, melaporkan Nov 13.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Platform ini disokong oleh jabatan darat, cukai dan hartanah di bandar, yang terletak di provinsi Hunan tengah. Bermula 15 November, sistem baru ini akan membenarkan rakyat mengelakkan garis dan proses birokrasi lain ketika menyerahkan dokumen ke jabatan yang disenaraikan di atas, negara-negara akhbar.

Juga hari ini, baucar elektronik hartanah pertama dikeluarkan di bandar melalui sistem berasaskan blok block baru.

China adalah antara negara-negara yang secara aktif mengguna pakai teknologi blockchain pada peringkat awam dan swasta. Pada bulan September, Bank Rakyat China (PBoC) mengumumkan “Platform Blok Rangkaian Perdagangan Perdagangan Guangdong, Hong Kong dan Macao Dawan,” yang bertujuan menyediakan ekosistem untuk perdagangan rentas sempadan di kawasan-kawasan yang disebutkan.

Juga pada bulan September, Bank Komunikasi Negara menggunakan pelan blok untuk mengeluarkan gadai janji digital bernilai $ 1.3 bilion. Sebelum itu, pada bulan Julai, Bank Pertanian China mengeluarkan pinjaman melalui blok block bernilai sekitar $ 300,000, yang disokong oleh sekeping tanah pertanian tempatan.

Penghalang blok telah diuji secara aktif dalam bidang hartanah di seluruh dunia, terutamanya dalam mengeluarkan gadai janji digital untuk mengurangkan kertas kerja dan meningkatkan kendalian antara institusi yang berlainan.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!