Bank America Menganggarkan Pasaran Blockchain Bakal Mencecah $7Billion USD

193

Bank of America (BoA) menganggarkan bahawa pasaran blockchain bakal mencecah pasaran $ 7bilion market dan memberikan rangsangan utama kepada gergasi korporat seperti Microsoft dan Amazon..

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Penganalisis penyelidikan BoA Kash Rangan memberitahu CNBC bahawa teknologi itu sesuai dengan beberapa syarikat terbesar di dunia, sebagai contohnya:

“Amazon akan mendapat manfaat daripada permintaan perkhidmatan awan tambahan daripada pelaksanaan Blockchain, sementara pengesanan rantaian bekalan yang lebih baik harus menjadikan operasi runcit Amazon lebih efisien.”

Rangan menambah bahawa inovasi sistem lejar diedarkan boleh menggunakan model “perisian sebagai perkhidmatan” (SaaS) ke peringkat seterusnya dengan melaksanakan “blockchain as a service” (BaaS). Rangan memilih platform Azure yang berasaskan blokchain popular Microsoft sebagai contoh yang penting, yang menyatakan:

“BaaS on Azure menawarkan perkhidmatan seperti kontrak pintar dan aplikasi pihak ketiga yang lain, dan harus memanfaatkan penggunaan blokchain pada Azure meningkat.”

Antara penerima bantuan berprofil tinggi lain yang berpeluang mendapat manfaat daripada blockchain, BoA termasuk Oracle, IBM, Salesforce.com, dan VMware, serta pemain utama dari industri hartanah dan gadai janji seperti Redfin, Zillow, dan Lendingtree. Data yang diterbitkan pada akhir bulan Ogos mendedahkan bahawa IBM bersaing dengan gergasi e-dagang Alibaba China untuk kedudukan teratas dalam senarai baru peringkat entiti global dengan bilangan paten yang berkaitan dengan blockchain yang telah mereka buat setakat ini. Gergasi teknologi IBM ini menutup perjanjian bernilai $ 740 juta selama lima tahun dengan kerajaan Australia untuk menggunakan blokchain untuk meningkatkan keselamatan data dan automasi di seluruh jabatan persekutuan.

Microsoft, bagi pihaknya, mula-mula mengumumkan pelancaran platform pengkomputeran Cloud Azure berasaskan Ethereum seawal tahun 2015, dan terus memperbaiki produk tersebut. Platform Cloud Amazon Web Services ‘(AWS) memperkenalkan rangka kerja untuk Ethereum dan Hyperledger Fabric yang membolehkan pengguna untuk membina dan mengurus aplikasi mereka yang desentralized berkunci blockchain (DApps).

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!