Bank Brazil Lancar Blockchain ID Sistem

241

CIP, fasilitator perbankan dan infrastruktur kewangan Brazil, secara rasminya melancarkan platform ID pelekatnya melalui perkongsian dengan IBM menggunakan Hyperledger Fabric.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Penyelesaian identiti, yang digelar “ID Peranti,” akan melihat penyertaan dari sembilan bank, dan dilaporkan diintegrasikan ke dalam sistem domestik Brazil, Sistem Pembayaran Brazil (SPB).

Matlamatnya adalah untuk mengesahkan tandatangan digital menggunakan peranti mudah alih, yang seolah-olah untuk menjaga terhadap jenayah kewangan dan penggunaan sistem kewangan yang tidak dibenarkan.

“Bank-bank Brazil telah mempelajari aplikasi teknologi blockchain untuk masa yang lama, tetapi mereka tidak semua bersama-sama. Oleh itu, kami memutuskan untuk mewujudkan satu kumpulan dan menyatukan semua tindakan, yang sangat penting untuk mencapai penyeragaman kepada semua bank, “kata Joaquim Kiyoshi Kavakama, pengarah Februar, persatuan perbankan nasional Brazil. Dia menambah:

“Kami kini berada di barisan hadapan ketika masuk ke dunia blockhain.”

Platform itu telah mula terang semasa fasa pembangunannya, dengan bank terbesar Brazil, Bradesco, mengesahkan ia akan menerima pelancaran rasmi minggu ini pada persidangan CIAB Febraban.

Langkah itu berlaku ketika Brazil melihat perhatian dari dalam industri cryptocurrency itu sendiri, Ripple membuka pejabat dalam rancangan untuk mengembangkan lagi ke Amerika Latin.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!