Bank Brazil Lancar Stablecoin Menggunakan Ethereum

84

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Sebuah bank milik negara di Brazil akan mengeluarkan kriptografi yang direka untuk mengekalkan keseimbangan dengan mata wang negara. Bank Pembangunan Sosial Kebangsaan Brazil akan melancarkan pilot pada Januari 2019 untuk tanda BNDES, yang berjalan di blok ethereum dan disokong 1-untuk-1 oleh fiat  Brazil. Bank itu telah bereksperimen dengan stabilcoin sepanjang 2018 dan kini akan menggunakannya untuk sumbangan deduktif cukai kepada institusi kebudayaan.

ConsenSys, studio reka bentuk ethereum, akan menjadi antara syarikat yang berunding dengan bank semasa proses ini. Walaupun Brooklyn, konglomerat berasaskan N.Y.

Bank akan mengeluarkan beberapa ratus dolar BNDES kepada Agensi Filem Nasional, sebuah syarikat pengedaran filem yang dipanggil Ancine untuk jangka pendek, untuk membuat dan mempromosikan skrip dan produksi filem di Brazil.

Oleh kerana bank itu mempunyai sejarah skandal rasuah yang melibatkan dana yang tidak tersalah dan dugaan rasuah, pencipta perintis berharap data blokchain awam BNDES akan membantu meningkatkan kepercayaan bank-bank milik negara.

Perbicaraan akan menggunakan sijil pengenalan elektronik Pendaftaran Negara (Kadastro Nacional da Pessoa Jurídica, atau CNPJ) Kebangsaan, yang telah banyak digunakan oleh syarikat-syarikat Brazil sebagai dokumen pendaftaran rasmi.

Projek ini telah dibangunkan, dengan bantuan daripada pemaju Ethereum Foundation Alex Van De Sande, untuk membolehkan pembuat filem mengaitkan Ancine bukan untung untuk mengumpul dan berkongsi rekod kewangan mereka dalam masa nyata. Penerima hanya dapat menebus stabilcoin melalui bank untuk mata wang tempatan.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!