Bank Korea Utama Menandatangani MoU Dengan Lab Atomrigs untuk Menjelajahi Pengurusan Aset Crypto

134

Pembekal komersial utama Korea Selatan KB Kookmin Bank telah menandatangani Memorandum Persefahaman dengan firma teknologi blockchain Atomrigs Lab untuk bersama-sama meneroka penyelesaian pengurusan dan perlindungan aset digital. Berita itu dikeluarkan pada sidang akhbar di pejabat bank di Seoul pada 11 Jun.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

MoU itu – yang ditandatangani pada 10 Jun di Seoul – menetapkan bahawa kedua-dua rakan akan menumpukan kepada pertumbuhan pasaran aset digital dan perniagaan yang berkaitan dengan crypto baru, menurut berita berita Korea News Yonhap.

Atomrigs Lab adalah sebuah firma yang mengkhususkan diri dalam pembangunan blockchain untuk sektor kewangan, dan telah membangunkan teknologi perlindungan aset digital berasaskan blokchain menggunakan kriptografi generasi akan datang.

Kedua-dua firma akan terus bekerjasama dalam membangunkan perkhidmatan pengurusan aset digital yang memanfaatkan teknologi Atomrigs Lab dan infrastruktur kawalan dalaman dan teknologi perlindungan KB Kookmin Bank.

Satu lagi bidang kerjasama penting akan menjadi penciptaan ekosistem yang akan menjambatani sektor blockchain dan kewangan.

KB Kookmin Bank berada di bawah pemerhatian kawal selia tahun lepas dari Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan Korea (FSS). Dalam kajian semula bersama bank dan sesama institusi domestik Nonghyup Bank, FSS mengkritik kedua-dua bank pengurusan transaksi cryptocurrency berkenaan dengan peraturan anti-pengubahan wang haram.

Bank sebelum ini menghadapi pemeriksaan dari Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan Korea sebagai sebahagian daripada satu siri cek kepatuhan yang ketat pada bank domestik yang melayani pertukaran kripto.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!