Binance & Bittrex bakal Menguburkan Coinbase

235

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Syarikat Exchanger terbesar dunia iaitu Binance akan membawa mata wang kriptografi ke era baru, tahun ini. Perancangan membawa pasaran kripto menjadi pasaran komersial seiring arus perdana.

Changpeng Zhao, ketua pegawai eksekutif Binance berkata exchanger itu tidak lama lagi akan menawarkan pasangan dagangan Euro-crypto.

Binance dan Malta Binance merancang untuk melaksanakan perubahan revolusi ini pada tahun ini dari ibu pejabat operasinya yang baru di Malta. Binance mengumumkan penempatan semula pangkalannya ke Malta pada bulan Mac, disebabkan oleh penguatkuasaan peraturan mengenai bursa aset crypto di Jepun.

Jepun bukan satu-satunya negara yang mempunyai bursa crypto yang terhad. Contoh China menutupnya sepenuhnya ICO dari luar, sementara A.S. membuatkan traders mereka amat sukar dengan perlaksanaan cukai. Banyak negara lain dilihat cuba mengikuti jejak itu, semakin banyak lagi exchanger crypto lain (seperti OKEx) sama ada merancang atau mengumumkan langkah mereka ke era digital ini.

Kedua-dua orang pengaruh ini, Malta Joseph Muscat dan Changpeng Zhao secara tidak langsung menyatakan kesedaran mereka tentang pasaran crypto, dan PM Muscat  menyambut Binance ke Malta.

“Malta sangat progresif apabila pasaran crypto dan fintech mula masuk,” kata dipetik dari Zhao.

Fiat Memasuki Dunia Crypto
Pergerakan yang menggemparkan ini adalah berita yang sangat baik untuk pengguna-pengguna crypto yang tinggal di EU, kerana ini akan membolehkan mereka menukar token digital mereka ke dalam mata wang fiat.

Zhao berkata bahawa Binance juga akan menambah pasangan fiat lain, tetapi dia tidak menyatakan tarikh bila sebenarnya ini akan berlaku dimana pengguna mata wang fiat lain akan dapat menukar bitcoin, eth dan token coin lain.

 

Walaupun menarik, pengumuman ini bukan yang pertama seumpamanya pada sejak kebelakangan ini. Satu lagi pertukaran utama, Bittrex yang berpangkalan di A.S., mengumumkan kurang daripada dua minggu lalu bahawa ia telah membuat perjanjian perbankan yang akan memperkenalkan perdagangan BTC-USD untuk beberapa pelanggan mereka.

Bittrex, beribu pejabat di Seattle, Washington, juga merancang untuk mengembangkan perkhidmatan mereka kepada semua pelanggan di pelusuk dunia.

Pergerakan Binance adalah begitu inovatif kerana kebanyakan pertukaran mata wang maya yang popular hanya menawarkan perdagangan crypto-to-crypto. Walaupun kelebihan perdagangan ini adalah tidak tertakluk kepada pengawasan peraturan seperti jenis lain, ia sebaliknya membataskan pelanggan yang berusaha mengeluarkan nota digital mereka.

Memperkenalkan perdagangan mata wang fiat adalah langkah pertama Binance dalam usaha untuk meningkatkan pertumbuhannya.

 

Binance diasaskan pada bulan Ogos 2017 oleh Zhao dan telah mendapat keuntungan yang signifikan dari krisis kriptocurrency tahun 2017, menjadi platform cryptocurrency terbesar di dunia dengan volum yang didagangkan pada Disember 2017. Selain itu, bursa itu melaporkan berbilion ringgit dalam pendapatan bagi suku pertama 2018.

Walau bagaimanapun, ketua Binance Labs, Ella Zhang, yang menyertai pada Mac 2018, tidak begitu optimis mengenai pasaran cryptocurrency yang tidak menentu. Dia mendakwa bahawa gelembung cryptocurrency mungkin akan pecah tidak lama lagi, tetapi juga mengatakan bahawa ini tidak semestinya bermaksud perkara yang buruk, kerana “projek-projek yang benar-benar baik” muncul hanya selepas “tidak munasabah” kemungkinan berlaku.

Zhao juga berkata bahawa syarikatnya yang kini berkembang mempunyai sembilan juta pengguna, berbanding dengan lebih daripada dua juta pada awal tahun 2018. Seperti yang diumumkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif pertukaran itu, Binance juga harus menerima lesen pertukaran dari Jersey di Kepulauan Channel dan merancang untuk membuka pejabat di sana yang akan menggaji sekitar 100 orang.

Kepada trader jenis HOLDERS , binance merupakan coin terbaik untuk HODL kerana faktor syarikat yang sangat progresif

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!