Binance Di Hack – Pengeluaran Diperketatkan

248

Binance, salah satu daripada pertukaran terbesar cryptocurrency dengan volum dagangan harian, telah mengalami pelanggaran keselamatan utama pada 7 Mei.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Penggodam menggunakan pelbagai taktik termasuk phishing dan virus untuk mendapatkan sejumlah besar kod 2FA dan kunci API sebagai tambahan kepada maklumat lain.

Menurut pertukaran itu, terdapat satu transaksi terjejas, di mana penggodam dapat mengeluarkan 7,000 bitcoins (BTC) bernilai $ 40,705,000 pada masa akhbar.

Dalam satu surat di laman web Binance, Ketua Pegawai Eksekutif Changpeng Zhao menyatakan bahawa bitcoin ditarik balik dari dompet panasnya, yang mengandungi hanya 2% daripada jumlah pegangan bitcoin pertukaran. Zhao menyatakan bahawa dompet lain Binance tidak terjejas.

Binance akan menangguhkan semua deposit dan pengeluaran semasa ia menjalankan kajian keselamatan ke atas sistemnya, yang mana anggaran Zhao akan mengambil masa sehingga satu minggu. Dagangan masih aktif dan peniaga akan dapat menyesuaikan kedudukan mereka. Zhao menyatakan:

“Sila faham bahawa penggodam masih boleh mengawal akaun pengguna tertentu dan mungkin menggunakannya untuk mempengaruhi harga dalam masa yang sama. Kami akan memantau keadaan dengan teliti. Tetapi kami percaya dengan pengeluaran yang terbatas ini, tidak banyak insentif untuk penggodam mempengaruhi pasaran. “

Zhao menambah bahawa dia akan menjalankan Twitter AMA dalam masa beberapa jam untuk menjawab pertanyaan daripada komuniti.

Binance akan menggunakan Dana Aset Secure untuk Pengguna (SAFU) untuk menutup kejadian itu. Pertukaran itu mewujudkan dana pada bulan Julai 2018 sebagai sejenis insurans kecemasan. Binance memperuntukkan 10% daripada jumlah yuran dagangannya untuk membiayai SAFU.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!