Binance Melancarkan Pertukaran Crypto-Fiat Pertama di Uganda

291

Changpeng Zhao, CEO dan pengasas Binance, berkata syarikat itu akan melancarkan pertukaran crypto-fiat di Uganda.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Platform baru, Binance Uganda, akan menjadi perusahaan pertama dalam perdagangan fiat-crypto – mendukung “Uganda Shilling”, bersamaan dengan kriptografi utama – dan akan segera dilancarkan.

Zhao, lebih dikenali dalam industri crypto sebagai ‘CZ,’ berkata bahawa langkah itu “memperlihatkan Binance bukan hanya untuk mengejar pasaran paling maju”:

“Kami fikir bahawa crypto mempunyai kes penggunaan yang sangat kuat di negara-negara kurang maju … ada lebih banyak wang yang akan dibuat di negara yang lebih maju, tetapi kami ingin mengedarkan crypto ke seluruh pelusuk dunia.”

Binance berminat untuk berkembang ke pasaran Afrika secara umum, “CZ berkata kerja-kerja mengenai usaha Uganda telah” berkembang dengan pesat, “berkat sokongan kuat dari kerajaan, pengawal selia dan industri:

“Uganda [adalah] keadaan yang sangat menarik, hanya 11 peratus penduduknya mempunyai akaun bank. Ini adalah satu cabaran dan peluang. Oleh itu, lebih mudah untuk mengamalkan cryptocurrency sebagai satu bentuk mata wang dan bukannya berusaha untuk mendorong penggunaan bank. Ini percubaan yang menarik – pasaran Afrika yang besar, itulah sebabnya kami ada di sana. ”

Memandangkan ini akan menjadi “kali pertama Binance telah menyentuh fiat,” pertukaran itu akan banyak mengetahui pertanyaan pengawalseliaan pelanggan dan anti pengubahan wang haram (KYC / AML) untuk mengetahui, CEO menegaskan, sebelum ia dapat memajukan lagi.

Binance Uganda akan menjadi struktur bebas, tetapi dengan “korporat perniagaan yang kuat” dengan platform yang ada. Dari perspektif sistem, ia akan menjadi pemasangan yang berasingan – tetapi sama – pemasangan asas kod sedia ada Binance, dengan operasi, keselamatan dan sistem yang sama.

Beliau berpendapat bahawa ketidaktentuan akan akhirnya menyelesaikan apabila jumlah pasaran industri akan meningkat, dan mencadangkan untuk membuka lebih banyak saluran fiat – seperti dalam usaha Uganda baru – dapat membantu mempromosikan lebih banyak pertumbuhan industri kripto.

Untuk mempersiapkan “perancangan seterusnya,” Binance memperbaiki sistemnya untuk membolehkan jumlah lebih banyak – 100 atau 1000 kali lebih banyak daripada ia menyokong pada masa ini. “Saya tidak tahu bila ia akan berlaku, tetapi kita mesti bersedia untuk melakukannya.”

Syarikat itu juga bersedia melancarkan di 2 atau 3 lokasi lagi dalam jangka pendek dan terus bekerja pada prototaip untuk pertukaran yang terdesentralisasi.

Binance kini merupakan salah satu bursa saham cryptocurrency yang terbesar dengan jumlah dagangan harian, melihat $ 789 juta dalam perdagangan dalam 24 jam, menurut Coinmarketcap.

Wawancara penuh dengan Changpeng Zhao akan kami siarkan tidak lama lagi.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!