Binance Melancarkan Pertukaran Fiat-Crypto

183

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Exchanger Crypto Binance mengumumkan rancangannya untuk membenarkan berdagang mengunakan fiat-crypto tahun ini melalui Malta Based Exchaner.

Binance kini merupakan Exchanger kedua terbesar dengan jumlah dagangan 24 jam, menyaksikan kira-kira $ 1.5 bln dalam perdagangan pada hari ini.

Sementara Bloomberg melaporkan hari ini , bahawa Binance akan “membolehkan pelanggan untuk menukar token digital menjadi mata wang fiat”, wakil Binance menjelaskan kepada Cointelegraph bahawa “Binance.com adalah pertukaran crypto-to-crypto tulen.” Mereka mengesahkan bahawa perdagangan crypto-fiat akan hanya ditawarkan melalui pertukaran tempatan yang berasingan syarikat dibuka di Malta.

Binance Malta kemungkinan besar akan memulakan perdagangan fiat dengan pasangan euro-Bitcoin (BTC). Binance mengumumkan pembukaan pejabat di Malta pada akhir bulan Mac selepas menerima surat amaran daripada pihak berkuasa kewangan Jepun mengenai status tidak berdaftarnya.

Minggu lepas, Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao memberitahu dalam wawancara eksklusif bahawa bursa itu , mereka telah membuka akaun bank di Malta, lantas memperkenalkan “fiat-crypto pairs”. Semasa temubual, Zhao menyebut rancangan untuk menawarkan perdagangan fiat-crypto di Uganda dan Asia pada masa akan datang juga.

Zhao memberitahu Bloomberg hari ini bahawa Binance juga akan membuka pertukaran crypto di Jersey di Kepulauan Channel dengan kakitangan pejabat kira-kira 100, menandatangani memorandum persefahaman dengan pihak berkuasa di Jersey hari ini.

Pada awal Jun, Binance telah mengumumkan penubuhan dana berasaskan cryptocurrency $ 1 bln, mencari 20 rakan kongsi dengan sekurang-kurangnya $ 100 juta dalam aset di bawah pengurusan.

Scenario 1

Selain dari Binance, Okex yang merupakan exchanger dari Hong Kong dan terbesar no 1 hari ini juga berpusat di Malta.

Scenario 2 

Malta kini merupakan Crypto Island dan akan menarik lebih ramai syarikat-syarikat Crypto malah Exchanger juga untuk berpusat di Malta. Sebagai sebahagian daripada rancangan Malta untuk menarik perniagaan Blockchain dan syarikat berkaitan crypto. Malta melancarkan dokumen pada bulan Februari lalu berjudul “Malta – Pemimpin dalam Peraturan DLT,” dan juga mencadangkan penubuhan beberapa organisasi yang menyokong peraturan, seperti Rang Undang-undang Pihak Berkuasa Digital Malta dan Rang Undang-Undang Mata Wang Maya.

Baca “Malta – A leader in DLT Regulation,”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!