Bitcoin Amerika Buka ATM di 5 Bandar Utama

83

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Bitcoin of America dengan sukacitanya mengumumkan bahawa mereka akan mengembangkan perkhidmatan mereka di lima bandar utama Amerika dalam tempoh empat bulan akan datang. Syarikat yang beribu pejabat di Chicago, Illinois, akan membuka Bitcoin Teller Machines baru – juga dikenali sebagai BTM, Bitcoin Kiosk, dan ATM Bitcoin – di Cleveland, Los Angeles, New Orleans, Philadelphia, dan Washington DC sebagai tambahan kepada BTM yang sedia ada sekarang di Cleveland dan Los Angeles. BTM direka untuk membolehkan orang biasa membeli dan menjual mata wang digital seperti Bitcoin tanpa memerlukan perantara. Bitcoin of America sudah mengendalikan 32 BTM di St. Louis, Los Angeles, Indianapolis, Detroit, Columbus, Cleveland, Chicago, dan Baltimore.

Walaupun BTM menyerupai ATM tradisional (Automated Teller Machines), mereka melayani tujuan yang sangat berbeza. Daripada menyediakan akses kepada akaun bank anda, mereka boleh digunakan untuk membeli dan menjual Bitcoin dan mata wang maya yang lain. Dengan mesin ini, membeli dan menjual Bitcoin adalah mudah dan mudah untuk pengguna. Pembeli boleh menggunakan wang tunai atau aplikasi Wallet Bitcoin di telefon mereka untuk membeli Bitcoin tanpa akaun bank atau kad debit / kredit.

Bitcoin secara meluas dianggap sebagai mata wang kripto pertama, atau mata wang digital. Walaupun ada konsep awal untuk mata wang maya, tetapi mereka tidak pernah dibangunkan sepenuhnya. Idea utama di sebalik mata wang maya ini adalah untuk mewujudkan bentuk wang yang boleh ditukar dengan bebas dan sepenuhnya dalam bentuk digital dan dijamin dengan enkripsi.

Menariknya, apabila Bitcoin pertama kali tersedia kepada orang ramai pada tahun 2009, mereka tidak boleh dibeli atau dijual seperti hari ini. Sebaliknya, coin maya harus “dilombong” dan dikumpulkan. Kerana mereka hampir tidak bernilai pada masa itu, sistem mereka dianggap sebagai benda baru oleh ramai orang. Lebih setahun selepas pengenalan Bitcoin, mereka telah digunakan untuk pembelian pertama mereka “dunia nyata” apabila pengaturcara Florida membeli dua Papa John’s pizza dengan 10,000 Bitcoins. Hari ini, 10,000 Bitcoin ini bernilai lebih daripada $67 juta.

Sejak penciptaannya, Bitcoin telah memperolehi populariti dan kegunaannya, yang membawa lebih banyak syarikat fizikal dan dalam talian untuk menerima mereka sebagai pertukaran untuk barangan atau perkhidmatan. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai kesukaran yang berkaitan dengan membeli dan menjual coin maya, oleh itu syarikat seperti Bitcoin of America telah diwujudkan. Syarikat-syarikat ini berusaha untuk memudahkan pembelian dan penjualan mata wang digital untuk menjadikannya lebih mudah diakses oleh pelbagai orang.

Sebenarnya, idea mata wang maya seolah-olah melecehkan kepada sesetengah orang pada masa itu, tetapi idea itu telah mendapat pengangkatan dan penerimaan yang luas. Sepanjang sembilan tahun yang lalu, syarikat lain telah membina kod sumber terbuka Bitcoin dan mengembangkan pelbagai mata wang maya dalam tempoh sembilan tahun yang lalu.

Mengenai Bitcoin of America: Bitcoin of America didaftarkan dengan Jabatan Perbendaharaan Amerika Syarikat sebagai perniagaan perkhidmatan wang dan beroperasi sebagai pertukaran mata wang maya. Ringkasnya, mereka membantu orang ramai untuk membeli dan menjual mata wang digital seperti Bitcoin tanpa perantara. Syarikat ini beroperasi dalam undang-undang Persekutuan dan Negeri yang mengawal urus niaga jenis ini. Untuk menyediakan perkhidmatan yang selamat untuk pelanggan mereka, mereka telah menerima pakai dasar Pengubahan Wang Haram dan menggunakan Kenali Pelanggan Anda (KYC) untuk mencegah dan mengurangkan kemungkinan risiko dan pelanggaran. Mereka kini beroperasi di 39 buah negara dan sedang berusaha untuk memperluaskan perkhidmatan mereka ke seluruh negara dalam masa terdekat.

Alamat Emel: [email protected]

Capaian Sokongan: https://www.bitcoinofamerica.org/bitcoin-atm-kiosk-locations.asp

 

 

 

[ sumber: Bitcoin News, tarikh 22 April 2018 ]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!