Bitcoin Debate’s – ‘Hanya Beberapa Crypto Sahaja Yang Akan Berjaya

287

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Broker saham Amerika Peter Schiff CEO kepada ShapeShift dan pengulas tegar Erik Voorhees dalam ‘Debat Bitcoin’ di Forum SoHo 2 Julai.

Kedua-dua pemimpin pemikiran kewangan telah membahaskan tentang Bitcoin (BTC) cryptocurrency teratas dan blok teknologi yang mendasarinya, mempersoalkan potensi untuk kegunaan massiv , dan membandingkan Bitcoin dan cryptocurrency lain dengan jenis aset lain seperti wang fiat dan emas.

Voorhees, Perdebatan itu, mendakwa Bitcoin akhirnya akan menjadi pengganti wang yang disokong negara, sementara struktur kerajaan akan disusun semula menggunakan teknologi blockchain. Voorhees berhujah bahawa Bitcoin adalah “wang yang sangat baik” memuji kebagusan blockhain dan menyatakan:

“Bitcoin akan menang kerana kini terdapat persaingan dalam bentuk wang, dan Bitcoin adalah wang terbaik yang tersedia saat ini. Kerana ia tidak berpusat, ia tidak boleh dihentikan. ”

Voorhees menyatakan bahawa penggunaan massiv tidak akan berlaku segera atau sekaligus dengan alasan Bitcoin akan “semata-mata, secara beransur-ansur digunakan sebagai alternatif sesekali untuk fiat.”

Mempertahankan posisi Bitcoin, investor emas dan pengulas kewangan Schiff berhujah bahwa Bitcoin tidak akan berhasil di masa depan dan bekerja sebagai pengganti wang fiat karena tidak didukung oleh apa pun kecuali “keyakinan” pembeli, yang sebagian besar didorong oleh spekulasi .

Schiff bercakap secara meluas mengenai ciri-ciri nilai-nilai aset logam berharga, iaitu emas, dengan alasan bahawa hakikat bahawa dolar A.S. sekali lagi disokong oleh emas adalah apa yang membolehkan ia mengumpul kepercayaan dari masa ke masa. Schiff berhujah bahawa emas tidak perlu bersaing dengan mana-mana aset lain, termasuk Bitcoin, yang “mereplikasi semua sifat emas, kecuali yang paling penting – logam itu sendiri”. Hujah Schiff mengapa emas itu berharga sebagai unsur adalah berdasarkan fakta bahawa kadar dan “telah dinilai sebagai komoditi untuk beribu-ribu tahun.”

Schiff, seperti penyokong emas pada Bitcoin, menyatakan kebimbangan mengenai fakta bahawa tidak mungkin untuk mengetahui berapa banyak Bitcoin bernilai dari segi emas atau komoditi fizikal yang lain:

“Ia tidak mempunyai nilai sebenar ke dalam dirinya sebagai komoditi, tidak ada cara untuk mengaitkan harga Bitcoin dengan harga apa-apa lagi.”

Meneruskan hujahnya, pelabur mendakwa bahawa kewujudan pelbagai cryptocurrency berbeza adalah kelemahan, menyatakan “hanya ada satu emas, tidak akan ada lagi emas. Walau bagaimanapun, Schiff mencatatkan alternatif kepada Bitcoin, yang menurutnya mempunyai “sifat yang sama [seperti Bitcoin]”:

“Sekarang terdapat lima belas ratus atau lebih cryptocurrencies yang dapat melakukan segalanya yang boleh dilakukan oleh Bitcoin. Sesetengah daripada mereka boleh melakukannya dengan lebih baik, lebih cepat lebih murah. Tiada batasan bilangan mata wang digital lain yang boleh dibuat. ”

Schiff membuat kesimpulan:
“Jika anda mahu pergi ke masa hadapan, anda perlu pergi ke masa lalu. wang Masa depan adalah emas. ”

Broker saham menjelaskan bahawa jika cryptocurrency akan disokong oleh emas, atau “oleh wang sebenar,” maka ia akan menjadi “satu-satunya jenis cryptocurrency yang boleh berjaya”.

Walau bagaimanapun, Schiff bersetuju dengan Voorhees tentang kelemahan sistem monetari fiat yang ada, dengan mendakwa bahawa ia “tidak akan berfungsi.” Walau bagaimanapun, pelabur berhujah bahawa Bitcoin “bukan lagi teknologi baru,” dengan mengatakan bahawa ia masih “spekulatif aset “yang dibeli oleh orang dengan harapan dapat memperoleh lebih banyak wang fiat.

Pada perdebatan lain di New York pada bulan April, pelabur modal teroka A.S. dan penyokong Bitcoin, Tim Draper berhujah bahawa Bitcoin “lebih besar daripada internet,” serta beberapa perkembangan utama lain dalam sejarah manusia. Semasa perdebatan,  pelaburan itu menyatakan ramalannya yang akan berlaku lima tahun dari sekarang, orang yang membeli kopi dengan fiat akan “tertawa” kerana tidak menggunakan crypto.

DIlihat , kebanyakkan pakar-pakar membahaskan isu Bitcoin , Walhal kita sendiri sedia maklum tentang Peperangan Agenda antara Crypto Market dan Stok Bursa Saham. Perang ini akan berakhir bila kebanyakkan syarikat Stok Bursa Saham mula implikasi teknologi blockchain dalam servis perkhidmatannya.

Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!