Bitcoin Kembali Naik Seperti Kali Terakhir 2018.

45

Sepanjang dekad yang lalu, banyak yang diperkatakan mengenai Bitcoin (BTC) dan masa depan cryptocurrency. Namun, tahun 2020 telah menjadi tahun yang menentukan bagi industri ini kerana peristiwa semasa kini menghidupkan apa yang telah diramalkan pada masa lalu.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Dunia cryptocurrency secara AM nya banyak dituduh sebagai penipu oleh pemain-pemain besar industri kerana kecoh tentang bitcoin bubble pada tahun 2017.

Walau bagaimanapun, gelombang hubungan yang bergolak antara institusi kewangan tradisional dan cryptocurrency kini mula berubah. Pada tahun 2020, bekas pengkritik cryptocurrency seperti JP Morgan telah memperluas perkhidmatan perbankan mereka ke pertukaran Bitcoin kerana prestasi mengagumkan cryptocurrency yang dominan tidak dapat disangkal.

Kemuncak Harga Bitcoin 2018 dan 2020.

Crypto lebih baik daripada wang tunai?
Sepanjang tahun 2013 dan 2014, Bill Gates, pengasas Microsoft, mengatakan bahawa “Bitcoin lebih baik daripada mata wang kertas kerana anda tidak perlu berada secara fizikal di tempat yang sama dan, tentu saja , untuk urus niaga besar, mata wang kertas boleh menjadi sangat tidak selesa, apabila menjadi perhatian orang. “

Selain itu, kebimbangan kesihatan mengenai COVID-19 diharapkan dapat mendorong dunia lebih dekat dengan masyarakat tanpa tunai.

Oleh kerana pandemik koronavirus, yang telah mempengaruhi sebagian besar dunia pada tahun 2020, pemerintah di seluruh dunia bergerak untuk mencetak lebih banyak uang untuk mengekang krisis ekonomi. Sementara itu, Bitcoin mengalami peristiwa deflasi pada bulan Mei.

Secara keseluruhan, peristiwa sepanjang tahun telah membuktikan bahawa Bitcoin, altcoin dan teknologi blockchain, paling tidak, merupakan alternatif yang sesuai untuk wang tunai, kerana ia dapat membolehkan masa pembayaran lebih cepat dengan jumlah transaksi yang lebih tinggi dan kos terendah.

Kesimpulannya kejadian-kejadian yang berlaku pada Tahun 2020 ini membuka pintu untuk masyarakat umum menerima penggunaan digital currency.

Ingin belajar percuma untuk bagaimana melibatkan diri dengan Cryptocurrency? :
Join Group Telegram Kami Sekarang : https://t.me/cryptoheisttrading

Nak beli Bitcoins tapi tak tau macam mana nak beli “
.
.
Assalammualaikum wbt. Kami dri blocky.my 5 tahun telah bertapak di Msia
.
Apa peranan kami utk anda ?
.
✅ Support Group FREE
✅ Guidelines dari Trainer terlatih
✅ ZOOM meeting FREE CLASS
✅ Menyediakan platform regulated utk anda
.
Jika anda berminat nk tau lebih dlm lagi click link dibawah 👇
( link telegram)
.
p/s : kami bukak 100 org terawal saja.

CryptoHeistTrading
Info dan tips Dunia Matawang Digital
https://t.me/cryptoheisttrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!