Bitcoin Meningkat $ 11K,

56

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Bitcoin masih hidup! Ini adalah pelajaran pertama yang dapat dipelajari dari kenaikan mendadak harga Bitcoin yang diperhatikan dalam 48 jam terakhir. Saya secara peribadi tidak pernah meragukannya, tetapi bagi sesetengah orang, apa yang berlaku sekarang adalah peringatan penting.
Walaupun harga Bitcoin telah menunjukkan tanda evolusi positif minggu lalu dengan keluar dari julat $ 9.000 – $ 9.400 di mana ia telah terjebak sejak awal bulan Julai, semuanya mempercepat pada hari Ahad, 26 Julai 2020.

Dalam beberapa jam, harga Bitcoin telah meningkat di atas $ 11,000 dan bahkan mencapai $ 11,400 di beberapa platform perdagangan. Bitcoin kembali pada harga yang tidak dilihat sejak Ogos 2019.

Perasaan FOMO kembali ke dunia Bitcoin
Sentimen di pasaran Bitcoin berubah dengan cepat dalam beberapa jam. Kami beralih dari perasaan ketakutan yang telah berlangsung selama beberapa minggu ke perasaan tamak yang melampau:

Seperti yang saya jelaskan pada awal bulan Julai, mereka yang memanggil Bitcoin membosankan sangat keliru.

Tetapi saya tahu bahawa ia akan berlaku dalam 18 bulan akan datang.
Kenaikan harga Bitcoin secara tiba-tiba ini tidak menghairankan
Sejak beberapa minggu kebelakangan ini, berita baik telah mengumpulkan Bitcoin:
Pelaburan skala kelabu telah mengumpulkan sejumlah besar Bitcoin untuk pelanggannya yang merupakan pemain institusi.
Penentang sejarah Bitcoin akan muncul. Bitcoin ada di sini untuk kekal. PayPal akan segera menawarkan untuk membeli / menjual Bitcoin kepada 325 juta penggunanya.
Visa bekerjasama dengan Coinbase untuk “menyediakan jambatan antara mata wang digital dan rangkaian global kami yang ada dengan 61 juta pedagang.”
Pengawal selia perbankan A.S. baru sahaja membenarkan bank A.S. untuk menyimpan Bitcoin untuk pelanggannya. Walaupun saya yakin bahawa bank tidak boleh menjadi sebahagian daripada penyelesaian kerana mereka berada di tengah-tengah masalah dengan sistem semasa, pengumuman ini sangat bullish untuk Bitcoin.
Mahkamah persekutuan A.S. baru-baru ini memutuskan bahawa Bitcoin adalah bentuk wang di bawah Washington D.C., Money Transmitterers Act (MTA).
Sebagai tambahan kepada berita baik untuk Bitcoin ini, keadaan makroekonomi masih tidak menentu kerana pandemi koronavirus yang akan memulakan gelombang kedua di Eropah dan Asia. Lebih teruk lagi, wabak ini tidak terkawal di Amerika Syarikat.
Ketidakpastian ini mendorong pelabur institusi dan runcit memilih tempat perlindungan yang selamat pada masa krisis.

Berhati-hatilah, matlamat Bitcoin jauh lebih tinggi
Walaupun begitu, saya ingin mengingatkan anda agar tetap tenang. Kenaikan harga Bitcoin hampir 20% yang baru sahaja kita saksikan telah membawa perasaan FOMO baru ke pasaran.

Saya melihat banyak orang sudah bercakap mengenai $ 20K seolah-olah harga itu akan dicapai dalam seminggu.
Mari tetap diukur, dan jangan menyerah pada ketamakan. Anda semua tahu bahawa ketamakan adalah musuh nombor satu di dunia Bitcoin. Sekiranya anda ingin menikmati Bitcoin sepenuhnya, anda mesti belajar mengawal emosi anda. Itulah kuncinya.
Dalam keadaan sekarang, perkara terbaik yang harus dilakukan adalah terus menjadi Bitcoin HODLER. Ini akan membolehkan anda tetap menjadi Zen dalam euforia ambien yang mencengkam rangkaian sosial.

Kesimpulannya
Anda mempunyai peluang unik untuk terus mengumpulkan Bitcoin dengan sabar. Beli Bitcoin, maka HODL tidak kira apa. Jangan menyerah kepada sirene t * Shoin, dan terus melihat gambar yang lebih besar.
Revolusi Bitcoin baru sahaja bermula, dan tidak perlu bersemangat kerana harga Bitcoin adalah $ 11,000. Bayangkan bagaimana perasaan anda apabila mencecah $ 30,000 dan kemudian $ 50,000.
Oleh itu, nasihat saya untuk mengakhiri kisah ini adalah mudah: Tetap tenang dan nikmati pengembaraan anda yang baru bermula dalam revolusi Bitcoin. Hari-hari terbaik anda dengan Bitcoin sentiasa berada di hadapan.

beritahu kami berapa harga bitcoin pada masa akan datang?

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!