Bitcoin SV Melonjak Selepas Craig Wright Daftar Tuntutan Hak Cipta Bitcoin

210

Crypto cemerlang dalam pasaran cryptocurrency hari ini adalah salah satu yang terbesar di dunia dengan pasaran, Bitcoin SV (BSV), melonjak lebih 200 peratus pada beberapa bursa semasa sesi dagangan hari ini.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Pada jam 13:15 UTC, harga kripto terbesar ke-11 oleh pangkat pasaran mencapai tahap tinggi 24 jam $ 139.31, angka lebih 120 peratus lebih tinggi daripada harga pembukaan UTC sebanyak $ 62.99, menurut data CoinMarketCap.

Namun, bagi sesetengah bursa, kenaikan harga secara tiba-tiba BSV adalah lebih drastik, meningkat sebanyak 214 peratus untuk mencecah $ 195 dalam pasaran BSV / USDT di bursa saham Taiwan- Huobi.

Lonjakan itu sebahagiannya disebabkan pengumuman bahawa Craig Wright telah mendaftarkan tuntutan hak cipta pada Bitcoin Whitepaper dan kod asal dan berjanji untuk memulangkan hak cipta kepada Persatuan Bitcoin.

Wright bercadang untuk memberikan pendaftaran hak cipta kepada Persatuan Bitcoin untuk mendapatkan faedah ekosistem Bitcoin. Persatuan Bitcoin adalah organisasi industri global untuk perniagaan Bitcoin. Ia menyokong BSV dan memiliki perisian klien Bitcoin SV.

Data Messari mendedahkan jumlah pertukaran yang dilaporkan 24 jam bagi BSV ialah $ 447.6 juta manakala volum “10 Real” dari 10 pertukaran yang dikenalpasti sebagai satu-satunya pertukaran yang melaporkan jumlah jilid jujur ​​dalam laporan dari Bitwise Asset Management mendedahkan angka jumlah hari ini lebih dekat kepada $ 31.8 juta.

Visi Bitcoin Satoshi, yang biasanya disingkat Bitcoin SV, merupakan fork dari BCH  dan baru-baru ini dihapuskan dari beberapa bursa yang terkenal termasuk Binance, Kraken dan Shapeshift kerana berbeza pendapat, Craig Wright, mendakwa bahawa dia adalah Satoshi Nakamoto yang pencipta bitcoin, namun ramai player bersar yang banyak menganggap itu satu penipuan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!