Bitcoin Turun Di Bawah $ 9K untuk Kali Ketujuh

25

Harga Bitcoin (BTC) turun di bawah $ 9,000 dalam penarikan balik yang cepat, jatuh 5% dalam 48 jam. Ia menandakan penurunan ketujuh kepada $ 8,000 untuk cryptocurrency peringkat teratas dengan permodalan pasaran dalam jangka masa dua bulan, sejak awal Mei. Oleh itu, para peniaga bimbang bahawa penurunan berulang di bawah $ 9,000 dapat melemahkan tahap sokongan kritikal.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Sementara itu, hanya kontrak berjangka bernilai $ 30 juta yang dilikuidasi pada penurunan BitMEX baru-baru ini. Data niaga hadapan menunjukkan ada kemungkinan penurunan yang lebih besar.

Mengapa Bitcoin jatuh ke $ 8,000 dan apa pendapat peniaga?
Bitcoin dijangka mengalami pergerakan harga berikutan turun naik hampir dua bulan. Arah pergerakan BTC seterusnya tidak pasti kerana BTC / USD berada pada titik penting.

Secara teknikal, jika Bitcoin berada di atas $ 9,200, kemungkinan ujian semula $ 9,500 dan tahap rintangan $ 10,000 adalah masuk akal. Tetapi ujian berterusan tahap sokongan $ 9,000 boleh menyebabkan BTC terdedah kepada kemunduran yang mendalam.

Seorang peniaga cryptocurrency “Cheds” menyatakan:

“Menembus 9k, penurunan terbaru ini membatalkan kemungkinan pembalikan kepala dan bahu terbalik dengan pelanggaran bahu kanan. Perkara yang sama berlaku pada 25 Jun. “

Pada 25 Jun, harga Bitcoin turun ke serendah $ 8,827 pada kejatuhan yang cepat, terutamanya disebabkan oleh penjualan beberapa pelombong. Data dari ByteTree menunjukkan beberapa pelombong telah mula menjual lebih banyak Bitcoin daripada biasa sekali lagi kali ini.

Pada minggu lalu, 6,619 BTC dilombong dan 6,809 telah dijual. Pelombong menjual lebih banyak Bitcoin daripada yang mereka lombong, meninggalkan inventori bersih negatif sebanyak 190 BTC.

Tekanan jual yang menyebabkan BTC turun dari $ 9,250 menjadi $ 8,932 kemungkinan berasal dari pelombong dan pasaran spot. Pasaran hadapan mempunyai kesan yang agak lemah terhadap penurunan harga Bitcoin yang besar memandangkan jumlah likuidasi pendek pada BitMEX yang rendah.

Masih, untuk harga Bitcoin turun ke tahap sokongan multi-bulan utama seperti $ 6,000, sebilangan peniaga percaya bahawa BTC harus turun di bawah $ 8,000. Sebagai contoh, peniaga Bitcoin Pentarhudi menulis pada awal bulan Jun:

“Tiga kali ganda setiap hari … corak penurunan harga. Akan mencetuskan harga di bawah $ 8000 dengan sasaran hingga $ 6000. Sama ada tiga bahagian atas atau kunci jarak. “

Sekiranya harga Bitcoin terus jatuh dalam beberapa hari berikutnya ke paras terendah $ 8,000, ini akan menandakan kenaikan tiga kali ganda pada jangka masa yang lebih besar. Dua kedudukan teratas sebelumnya dicapai pada Oktober 2019 dan Februari 2020, ketika BTC mencecah $ 10,500.

Dua pemboleh ubah untuk BTC dalam jangka masa terdekat
Dalam beberapa hari kebelakangan ini, harga Bitcoin menunjukkan hubungan kecil dengan pasaran saham A.S. Sepanjang tiga bulan terakhir, BTC dan ekuiti bergerak seiring untuk sebahagian besar masa.

Pecahan dalam korelasi antara Bitcoin dan saham menunjukkan bahawa pasaran bergerak berdasarkan dinamika masing-masing. Ini boleh menyebabkan BTC melihat ledakan turun naik secara tiba-tiba sekali lagi, berikutan perubahan arah aliran dalam beberapa minggu kebelakangan ini.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!