Bitmain Rancang 200,000 Mesin Perlombongan Crypto di China

243

Syarikat gergasi perlombongan Cryptocurrency – Bitmain dilaporkan merancang untuk menubuhkan 200,000 unit peralatan perlombongan di China untuk mendapat manfaat daripada kuasa hidroelektrik berkos rendah di negara itu.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Bitmain akan memasang 200,000 unit mesin perlombongan mereka sendiri untuk mengambil kesempatan daripada kos kuasa hidroelektrik murah pada musim panas berikutan hujan yang berlebihan di barat daya China. Peralatan perlombongan dianggarkan sekitar $ 80 juta hingga $ 100 juta.

Syarikat itu dilaporkan telah memasuki rundingan dan mula membuat perjanjian dengan tuan ladang tempatan untuk menjadi tuan rumah peralatannya. Menurut sumber itu, Bitmain ingin menggunakan mesin baru seperti AntMiner S11 dan S15 bersama beberapa model lama seperti AntMiner S9i

Berita itu datang berikutan keputusan Bitmain untuk menutup pusat pembangunan di Israel dan membuang pekerja tempatan pada Disember lalu, dan untuk mengurangkan operasi di Belanda pada bulan Januari. Gadi Glikberg, ketua cawangan Israel dan naib presiden Bitmain jualan dan pemasaran antarabangsa, dengan kononnya menghubungkan penutupan tersebut dengan keruntuhan pasaran crypto sebelum ini:

“Pasar crypto telah mengalami kekurangan dalam beberapa bulan yang lalu, yang telah memaksa Bitmain untuk mengkaji pelbagai aktiviti di seluruh dunia dan memfokuskan semula perniagaannya sesuai dengan keadaan semasa.”

Mengenai penutupan operasinya di Belanda, Bitmain berkata langkah itu adalah sebahagian daripada pelan tindakan jangka panjang untuk menjimatkan kos. Bitmain dilaporkan mengalami kerugian akibat penurunan keuntungan dari perlombongan Bitcoin dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!