BitMain Umum Bakal Lancar Antminer Terbaru

144

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Bitmain perlombongan bitcoin (BTC) Bitmain telah melancarkan cip ASIC generasi akan datang untuk digunakan dalam mesin perlombongan “Antminer” yang terbaru.

Cip Litar Aplikasi Gabungan Khusus / Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) adalah sekeping perkakasan perlombongan yang disesuaikan dengan kriptocurrency berdasarkan algoritma hashing tertentu.

Ketua Pegawai Eksekutif Bitmain dan pengasas bersama iaitu Jihan Wu dilaporkan mengumumkan cip ASIC-spesifik ASIC cip BM1391 semasa ceramahnya pada Sidang Kemuncak Pertambangan Digital Dunia di Georgia.

Menurut Wu, Bitmain kini mula menghasilkan cip dan merancang untuk mengintegrasikannya ke dalam mesin antminer generasi berikutnya.

Cakera ASIC “percepatan” baru dikatakan menggunakan algoritma SHA256 dan berdasarkan teknologi pembuatan semikonduktor yang sangat maju, 7nm (nanometer) Finfet. Ia dilaporkan mengintegrasikan “lebih daripada satu bilion transistor,” dengan menggunakan struktur litar khusus dan teknologi intensif kuasa rendah untuk mengoptimumkan kecekapan.

Menurut CEO Wu, ujian telah menunjukkan cip “dapat mencapai nisbah penggunaan tenaga ke kapasiti perlombongan dengan kadar minimum.”

Baru-baru ini juga , pengilang perisian perlombongan Bitcoin Bitfury Group melancarkan cip ASICnya yang dinamakan Bitfury Clarke, yang mana syarikat itu merancang untuk mengintegrasikan ke dalam pelbagai perkakasan, termasuk mining server.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!