BitPay Mengesahkan Pembayaran Bitcoin Cash menyebabkan Harga Melambung

136

Penyedia perkhidmatan pembayaran mata wang kripto BitPay telah mengumumkan bahawa ia akan membenarkan perniagaan brick-and-mortar menggunakan Bitcoin Cash untuk pembayaran. Sudah tersedia untuk Bitcoin, perkhidmatan baru ini akan memberi pelanggan pilihan untuk memilih antara membayar dalam BTC atau BCH.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

BitPay Checkout, yang digunakan oleh restoran dan perniagaan runcit lain, kini digunakan di Atlanta, Toronto, St. Petersburg, Madeira Beach dan Paris. BitPay telah menghidupkan entiti ini sejak Nov 2014, itulah sebabnya syarikat telah memutuskan untuk memasukkan lebih banyak pilihan untuk pembayaran kripto. Dengan bayaran pemprosesan 1% dan integrasi dengan syarikat-syarikat seperti Shopify, 3DCart dan Bitmonet, pengguna BCH akan mendapat kemas kini baru yang baik.

“Apabila pelanggan membayar, mereka boleh memilih pilihan mata wang mereka, memilih untuk memberi tip, kemudian imbas kod QR BitPay Checkout dengan mobile wallet mereka,” tulis BitPay.

“Pembayaran hanya swipe atau tap, dan peniaga penerima mendapat penyelesaian bank mata wang tempatan dalam satu hari perniagaan. Pedagang mendapatkan setiap dolar atau euro yang mereka tetapkan, tolak yuran pemprosesan 1% dari BitPay.”

Bulan lepas, BitPay menaik taraf sistem mereka supaya pembeli menggunakan platform boleh menerima bayaran dalam talian dalam Bitcoin Cash serta Bitcoin. Selepas menyertai komuniti kripto pada tahun 2011, ini adalah kali pertama altcoin dimasukkan oleh syarikat. Siaran akhbar menyatakan bahawa pedagang yang mengintegrasikan BitPay untuk urus niaga berskala kecil termasuk permainan video dan muat turun aplikasi akan mendapati lebih mudah “sejak Bitcoin Cash hanya berharga satu sen (atau kurang) untuk pelanggan menghantar”.

Tahun lepas, pengasas bersama BitPay, Stephen Pair, berkata selepas pemerhatian yang teliti, mereka mendapati bahawa bitcoin adalah inovatif dan menarik. Bitcoin adalah mata wang kripto terbaik sehingga kini. Bagaimanapun, selepas pelancaran Bitcoin Cash pada bulan Ogos, BitPay membenarkan pengguna untuk menyimpan dan membelanjakan BCH di open source wallet, Copay. Pengumuman ini dianggap sebagai salah satu sebab di sebalik peningkatan harga BCH dari $313 (RM1,222.61) hingga $431 (RM1,683.53) dalam tempoh 24 jam pada Sep 2017. Bulan berikutnya, BitPay mengesahkan bahawa ia akan mula menerima “kaedah pembayaran blockchain tambahan” bermula dengan BCH. Sekali lagi, berita itu menyebabkan BCH memecah rekod dengan menyeberangi tanda $2,000 (RM7,812.20).

Bitcoin Cash, kini merupakan mata wang kripto terbesar keempat, sekali lagi meningkat hampir 19% selepas pengumuman BitPay hari ini. Walau bagaimanapun, harga sudah naik ke atas – kini naik 100% dalam satu minggu. Pasaran pasaran juga meningkat dua kali dalam tempoh tujuh hari ini, meningkat dari $ 12 bilion hingga $ 24 bilion.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!