Bittorrent BTT Token Akan Dilancarkan Pertengahan Tahun Ini

331

Sistem BitTorrent yang digelar BitTorrent Speed, yang akan mengintegrasikan token BTT yang berbasis Tron ke dalam klien Windows μTorrent yang popular, akan dilancarkan pada musim panas.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

BitTorrent Speed ​​akan mengeluarkan ganjaran token cryptocurrency kepada pengguna yang menyampaikan kandungan kepada orang lain melalui rangkaian μTorrent. Pengguna klien – yang jumlahnya lebih dari 100 juta, menurut BitTorrent – juga akan dapat membayar muat turun lebih cepat dengan token yang sama.

Syarikat itu juga mengumumkan bahawa untuk semua akaun yang tidak berpusat di Amerika Syarikat, token tersebut hanya akan tersedia untuk pembelian pada platform Binance.

BitTorrent adalah protokol komunikasi peer-to-peer (P2P) untuk perkongsian fail dalam talian. Rangkaian BitTorrent mirip dengan struktur Bitcoin, kerana kedua-duanya menyokong perkongsian maklumat yang terdesentralisasi.

Awal bulan ini, Projek itu dilaporkan sebahagian daripada cita-cita BitTorrent yang lebih luas untuk mewujudkan platform pengedaran kandungan yang terpencil menggunakan cryptocurrency.

Bekas pegawai strategi utama di BitTorrent, Simon Morris, mendakwa dalam wawancara baru-baru ini bahawa Tron tidak akan dapat menguruskan jumlah urus niaga yang diperlukan untuk BitTorrent.

Sebagai tindak balas terhadap dakwaan Morris, seorang jurucakap Tron memberitahu dalam komen peribadi:

“Morris nampaknya mempunyai sedikit pemahaman tentang pelan operasi BitTorrent . Tindakan dan pelaksanaan akan membuktikan lebih kuat daripada perkataan bekas pekerja yang tidak puas hati.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!