BitTorrent Melancarkan Aplikasi Media Sosial P2P BitTorrent Live pada Q2 2019

284

Syarikat perisian peer-to-peer (p2p) yang dimiliki Tron (TRX) BitTorrent mengumumkan bahawa ia akan melancarkan versi beta awam aplikasi sosial BitTorrent Live pada Q2 2019 dalam siaran akhbar pada 27 Mac.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Sehubungan itu, syarikat itu mula menawarkan akses awal kepada perkhidmatan streaming BitTorrent Live hari ini. Aplikasi tersebut platform media sosial berasaskan video seolah-olah sama dengan Snapchat dan TikTok, membolehkan pengguna untuk membuat kandungan langsung dan berhubung dengan orang lain melalui peranti mudah alih.

Perkhidmatan ini juga dilaporkan akan membiarkan penggunanya livestream dari mana sahaja mereka mempunyai akses ke internet manakala penonton akan dapat memberikan maklum balas dan suka serta-merta. Pengguna aplikasi juga boleh mencari subjek di mana mereka berminat.

BitTorrent Live sebenarnya tidak baru, pada tahun 2012 Bram Cohen – pengarang BitTorrent – mengatakan bahawa matlamatnya dengan platform adalah “untuk membunuh televisyen.” Walaupun perisian itu tidak baru, wataknya telah berubah banyak dari masa ke masa.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!