Blockchain Store Cabar App Store ‘Pembayaran tanpa Sempadan’

176

Akan munculnya Platform baru akan membolehkan sesiapa sahaja untuk membuka kedai  eCommerce mereka sendiri dan menerima pembayaran dari mana saja di dunia – mengurangkan kos bagi pengguna mereka dan membuka pintu kepada pasaran berkembang pesat. Platform ini akan membolehkan pembekal perkhidmatan dan perniagaan lain membina aplikasi atau perkhidmatan di blok itu.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Bezant mendakwa bahawa banyak perniagaan dan individu kecil yang kehilangan peluang untuk berkembang maju kerana mereka tidak dapat menerima kaedah pembayaran alternatif. Kad kredit dan pemindahan bank adalah cara pembayaran yang paling sering digunakan dan diterima di seluruh dunia, tetapi pengguna tanpa bank tanpa akses kepada perkhidmatan ini dibiarkan terpencil. Ini bermakna perniagaan hilang pada banyak pelanggan berpotensi yang mempunyai wang untuk dibelanjakan.

Syarikat itu mengatakan sistem berasaskan blokchainnya yang “dinamik” akan membantu perkhidmatan dengan bilangan pengguna dan pelanggan yang signifikan – seperti rangkaian sosial, pemaju permainan dan tapak penstriman video – mendapat manfaat daripada “platform pengedaran dan pembayaran akhir-akhir” di mana urus niaga bayaran dikurangkan.

Menurut whitepaper Bezant, para pemain utama di pasaran global seperti App Store Apple meletakkan penyedia kecil di bawah kelemahan. Penyelidikannya mendakwa 94 peratus daripada jumlah pendapatan di platform didominasi oleh hanya satu peratus daripada pemaju kandungan. Banyak pembekal baru yang ditinggalkan dengan kurang daripada 50 peratus daripada pendapatan bersih mereka apabila yuran pemasaran dan komisyen Apple telah ditolak – dan di atas ini, “dasar tidak adil” bermakna ia boleh mengambil minggu sehingga pembayaran ini dapat mencapai akaun mereka.

Syarikat itu mengutip penyelidikan dari Statista yang menghargai industri pembayaran digital pada $ 3.6 trilion tahun ini dan dijangka berkembang pada kadar kompaun 13.5 peratus setiap tahun sehingga 2022. Peratusan transaksi yang diselesaikan pada telefon pintar juga meningkat, dan Bezant berhasrat untuk memastikan semua pembayaran ini boleh menjadi “tanpa sempadan.”

“Sejajar, boleh ditukar, global, mudah” Platform layanan blok Bezant akan disediakan untuk pedagang dan pengguna di seluruh dunia melalui Rangkaian Pembayaran Jehmi – yang diterangkan sebagai rangkaian di mana “beratus-ratus metode pembayaran” diagregatkan di satu tempat. Ia percaya penyelesaian ini akan melampaui batasan yang terdapat dalam pasaran baru muncul dan memperkasakan penjual dengan alat yang mereka perlukan untuk memaksimumkan pendapatan.

Serta pembayaran tunai, pemindahan bank, kad prabayar dan pengebilan melalui SMS, Jehmi juga akan menerima token Bezant, cryptocurrency platform sendiri. Syarikat percaya roketnya dapat menampung sehingga 1,000 transaksi sesaat – lebih daripada dua kali ganda jumlah semua aplikasi berbayar yang dijual di seluruh dunia pada tahun 2017. Pembeli tidak akan dikenakan yuran pemindahan apabila mereka menggunakan token Bezant, isyarat yang harapan syarikat akan memberi insentif kepada penggunaan.

Syarikat itu berkata menggunakan Jehmi “membolehkan pembayaran tempatan pada skala global,” kerana barangan digital dan fizikal boleh dibeli menggunakan mata wang fiat pasaran baru muncul. Ciri “Hard wallet” juga akan memastikan bahawa token Bezant dapat disimpan dengan selamat di luar talian.

Bezant juga berharap untuk mencabar kedai aplikasi utama melalui Platform Kandungan Jehmi, di mana penyedia kandungan, pengguna akhir dan rakan pengedaran akan menikmati “ekosistem yang lebih baik” untuk menyampaikan kandungan digital.

Tahun depan
Kebanyakan kakitangan syarikat memberi tumpuan kepada pembangunan di studionya di Seoul, Korea Selatan – sebuah negara yang menjadi tumpuan aktiviti untuk cryptocurrencies. Penyelidikan baru-baru ini yang dilaporkan oleh Blocky.My menunjukkan 21.6 peratus responden di negara ini menyedari mata wang digital – dan hampir seperempat peserta tinjauan dalam usia dua puluhan mereka tidak sabar-sabar untuk melabur.

Ketua pegawai cryptocurrency Bezant ialah Dae-sik Kim, pengasas dan bekas Ketua Pegawai Eksekutif Bithumb – salah satu bursa terbesar di dunia dari segi jumlah dagangan harian.

Syarikat itu berkata ia mencapai sasaran ico sebanyak $ 16.8 juta sejam selepas jualan token dibuka dan telah menerima $ 126 juta pada saat ia selesai. Bonus bonus pra-jualan sebanyak $ 4 juta disimpulkan dalam masa kurang dari lima minit.

Scenario ini membuktikan bahawa app store akan mengekalkan cara tradisional nya menggunakan fiat atau topup dalam urusan pembayaran. Antara yang akan menjadi saingan besar ialah Samsung Store kerana dilihat akan membina Cryptonya tersendiri.

Sertai telegram Blocky untuk maklumat potensi pelaburan yang baik
Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!