Blockchain untuk Memainkan Peranan Penting dalam Media Sosial Berkuasa VR

32

Platform media realiti maya, Sensorium, telah mengumumkan keanggotaannya dalam Majlis Perniagaan Blockchain Global, atau GBBC – sebuah persatuan industri bukan untung yang berpusat di Switzerland untuk blockchain.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Sensorium akan mengambil bahagian dalam forum maya GBBC yang akan datang pada 28 Mei, yang akan menyaksikan pengarah teknologi firma Alex Blagirev membincangkan ramalannya tentang bagaimana media sosial maya akan mengubah cara orang berinteraksi dalam talian.

GBBC membincangkan persimpangan antara media sosial dan realiti maya, atau VR, dan peranan yang dimainkan oleh blockchain di masa depan sektor ini.

DLT melindungi hak cipta untuk kandungan pengguna
Seorang wakil GBBC menyatakan bahawa penumpuan VR dan media sosial sudah mulai mendapat momentum, dengan memperhatikan bahawa platform utama seperti Facebook “menyediakan pengguna cara baru untuk berkongsi dan mengalami kandungan.”

“Dalam konteks ini, teknologi blockchain kemungkinan akan memainkan peranan penting dalam penciptaan aset digital dan ekonomi maya dalam talian, kata wakil itu.

“Tambahan pula, teknologi blockchain dapat digunakan untuk melindungi pemilikan dan hak cipta, serta membuat model iklan baru di dunia maya, seperti yang sudah dilakukan di dunia nyata.”

Blockchain boleh menghilangkan kecurian identiti di media sosial
CCO Sensorium, Brian Kean, menekankan faedah keselamatan yang ditawarkan oleh teknologi lejar diedarkan, atau DLT, dengan menyatakan:

Pencurian identiti, akaun palsu, dan lain-lain semuanya akan dihapuskan sebahagian besarnya kerana peserta manusia di dunia sosial-maya akan diminta untuk mengesahkan identiti mereka melalui blockchain.

Kean juga mengungkapkan bahawa blockchain juga akan digunakan untuk “mempermudah pembayaran untuk konten pihak ketiga yang dibuat.”

Sensorium untuk melibatkan penggubal dasar melalui GBBC
Sebagai anggota GBBC, Sensorium akan berpartisipasi dalam berbagai kegiatan GBBC yang bertujuan untuk “memajukan penggunaan teknologi blockchain dan mendidik para pengatur, pembuat ai, dan pemimpin bisnis mengenai manfaat teknologi tersebut.”

Kedua-dua entiti mula-mula mula bekerja secara rasmi di acara utama GBBC, Blockchain Central Davos, di mana Sensorium turut serta.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!