BlockShow Americas 2018 Tajuk Perbincangan Terhangat ‘Wall Street vs Crypto’

456

Persidangan BlockShow America 2018 bermula pada Isnin, 20 Ogos di Las Vegas. Perbincangan panel pertama melibatkan perdebatan yang hangat antara penyokong dan pembangkang , dua pandangan bertentangan bagaimana – dan jika – blockchain harus diatur dan diterima pakai oleh institusi di seluruh dunia.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

BlockShow adalah satu siri acara Fintech dan Crypto, yang kebiasaanya diadakan di Singapura dan Eropah. Malah BlockShow sebelum ini berlaku di Berlin pada musim bunga tahun ini (May).

Antara Topik terhangat , panel membuka tajuk, berjudul “Wall Street vs Crypto,” membawa bersama beberapa pakar industri untuk membincangkan potensi masa depan kriptografi seperti Bitcoin (BTC), dan pentingnya penglibatan pengawalseliaan dalam bidang crypto (Centralized). Ahli panel membahaskan peranan kerajaan dan institusi kewangan dalam membuka jalan bagi gelombang era “tsunami inovasi” yang bermula sebagai Blockchain.

Menangani persoalan utama apabila kedua-dua industri – crypto dan Wall Street – akan “bergabung,” Gupta mendakwa bahawa “kemerosotan berlaku tepat di hadapan kita,” namun teknologi crypto sedang diterima pakai oleh beberapa syarikat . Khususnya,  peranan penting penggunaan penempatan blokchain dalam proses pembangunan dan penyelesaian “backend”.

Ketua Pegawai Eksekutif Celsius mendakwa bahawa institusi kewangan tradisional harus pada awalnya memperoleh pengalaman langsung dalam menangani kriptografi dan belajar bagaimana untuk “berinteraksi dengan teknologi.” Tanpa itu, “kita tidak akan mempunyai sebarang kemajuan,” kata Mashinsky.

Mashinsky juga menyebut pengalamannya dalam mengumpulkan 250 pegawai pematuhan dari bank-bank utama, di mana beliau mendakwa bahawa tidak seorang pun di dalam bilik berkata mereka memegang apa-apa cryptocurrency.

Layari Celsius.Netwok : https://celsius.network/

 

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!