Blok Terbesar 369MB Diproses di Bitcoin SV

46

TAAL penyedia perkhidmatan Blockchain telah memproses blok terbesar setakat ini pada saiz Bitcoin SV – 369MB dan mengandungi 1.3 juta transaksi.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

TAAL mengumumkan kejayaan itu di Twitter. Blok itu adalah urutan besarnya lebih besar daripada apa-apa yang dapat dicapai pada Bitcoin (BTC) atau Bitcoin Cash (BCH).

Jerry Chan, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) TAAL, mengatakan transaksi tersebut diproses oleh pengguna aplikasi dari China, yang saling bersaing untuk melihat siapa yang dapat membuat transaksi paling banyak dalam pertandingan yang dirancang untuk menguji keupayaan transaksi rangkaian.

Ia menjadi panas di blokchain dengan transaksi 1.1M diproses pada 13 Mei.
Menurut Chan, walaupun kumpulan seperti TAAL melakukan perlombongan, tumpuan mereka adalah pada pemprosesan transaksi untuk mengembangkan infrastruktur yang diperlukan agar jaringan BSV berkembang maju.

“Kami ingin mendorong penjanaan transaksi yang lebih banyak … jadi kami memerlukan lebih banyak jumlah transaksi dan bukan jumlah blok yang diperlukan,” kata CEO. Dia berpendapat bahawa Bitcoin mempunyai had ukuran blok buatan dan akhirnya akan “sampai ke titik di mana tidak akan ada lagi blok yang dihasilkan.”

“Kami dengan senang hati memberikan seberapa banyak transaksi yang kami perlukan sehingga bernilai mencetaknya menjadi blok,” tambah Chan.

Chan menjangkakan lonjakan jumlah transaksi dari semasa ke semasa, ketika pemproses dapat menahannya “hingga ada gunanya memasukkannya ke dalam satu blok besar.” Tidak seperti rangkaian BTC, BSV dapat diteruskan tanpa kesesakan yang ketara pada jumlah yang tinggi, katanya.

Peratusan pendapatan pelombong yang berasal dari yuran pada masa ini rendah untuk BSV. Menurut laman web crypto analytics, Messari, yuran transaksi untuk BSV pada 19 Mei hanya $ 271 sementara BTC bernilai $ 960,928.

Kadar bayaran minimum pada rangkaian BSV terbuka ialah 0,5 satoshi / byte, dengan kemungkinan untuk berunding dengan harga yang lebih murah.

Melengkapkan lebih banyak blok BSV daripada BTC?
Kebanyakkan beberapa pelombong crypto mungkin beralih dari rangkaian BTC ke seperti BSV dan BCH berikutan penurunannya. Kadar hash BSV meningkat dari 1.1 EH / s pra-separuh pada 2.15 EH / s pada 16 Mei.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!